19. LIMSKA REGATA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionalna manifestacija ‘’Limska regata’’ biće održana od 1. do 3. juna.

Regata je i ove godine organizovana sa startom u Plavu i ciljem u Prijepolju, a učesnici će prolaziti  kroz Andrijevicu, Berane i Bijelo Polje i tokom tri dana preći oko 135 kilometara.

Ovogodišnja “Limska regata” startuje  u 11 sati sa splava na Plavskom jezeru i tokom prvog dana rafteri će preći  dionicu Plav – Andrijevica – Berane, u dužini od 46 kilometra.

Prema riječima direktora Turističke organizacije Berane, Ivana Radevića, dolazak posada u naš grad očekuje se oko 17h.

“Rafteri će biti dočekani u gradskom parku pored Lima, gdje smo  obezbijedili  ručak za sve učesnike. Tokom boravka u  kampu, gdje će rafteri provesti noć organizovano je druženje, a planirano je da sjutra, prije nego što krenu dalje, sve učesnike povedemo u obilazak  Manstira Đurđevi Stupovi”, kazao je Radević.

On je dodao da Turistička organizacija Berane, od samog osnivanja, 2005. godine učestvuje u organizaciji Limske regate.

Drugi dan rezervisan je za trasu od Berana do Bijelog Polja, u dužini od 48 kilometra, a predviđeno trajanje je oko 7 sati. Poslednjeg, trećeg dana, učesnici će preći put od Bijelog Polja do Prijepolja. Očekuje se da se ta dionica, dužine oko 40 kilometara, pređe za  6 sati.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvuju rafter iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Mađarske, a o njihovoj bezbjednosti na teritoriji naše opštine brinu pripadnici Službe za zastitu i spasavanje.

 

Share.

About Author

Leave A Reply