Zbog epidemiološke situacije otkazane brojne manifestacije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Potpredsjednik Opštine Berane i član opštinskog Operativnog tima Marko Lalević saopštio je da je ova opština zbog novih mjera otkazala mnoge tradicionalne ljetnje kulturne i zabavne manifestacije, među kojima je Thunder fest.

Pozivajući građane Berana na odgovornost i vakcinaciju, on je uputio, kako je rekao, punu podršku ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović u naporima da se situacija sa koronavirusom drži stabilno i pod kontrolom.

“Opština Berane je istakla veliku podršku dosadasnjim naporima Ministarstva zdravlja na čelu sa ministarkom Jelenom Borovinić – Bojović. U ovim trenutcima treba se prisjetiti decembra prošle godine kada je došla u nimalo lakoj epidemioloških situaciji sa više hiljada zaraženih, stotinama hospotalizovanih građana, sumnjivim transakcijama sa “Nkt računa” , pokvarenim respiratorima, sa nula vakcinisanih građana i nijedne nabavljene vakcine”, rekao je Lalević.

On je podsjetio da su ministarka i njen tim, uz konstantne napade opozicije, za samo 6 mjeseci uspjeli da potpuno stabilizuju situaciju , nabave dovoljan broj vakcina za sve građane Crne Gore, sprovedu uspješnu vakcinaciju i već u junu dovedu nas do zelene liste Evropske unije.

“Zahvaljujući tim naporima ministarstva zdravlja imamo danas, život kao prije korone, pokrenutu ekonomiju, turističku sezonu u punom jeku i iznad svih očekivanja. Sve ti rezultati nam daju za pravu da moramo vjerovati i poštovati sve preporuke ministarstva zdravlja. Iako su nove mjere koje će važiti do 2. avgusta restriktivnije i smanjiće očekivane prihode ugostiteljima, nadamo se da će Vlada Crne Gore imati senzibilitet i za taj dio i da će napraviti novi paket pomoći svim ugostiteljskim objektima kojima je ograničen rad novim mjerama kako bi zadržali dobru epidemiološku situaciju i u narednim mjesecima i time produžili odličnu turističku sezonu i u septembru i oktobru”, rekao je Lalević.

Podsjetio je da je Opština Berane već ranije, za Dan opštine, u cilju poštovanja protivepidemijskih mjera, otkazala tradicionalni koncert u glavnoj ulici.

Share.

About Author

Leave A Reply