ŽARKO JANKOVIĆ PO ČETVRTI PUT GINISOV REKORDER (foto, video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beranac Žarko Janković je po četvrti put oborio Ginisov rekord u disciplini tamišivari, u okviru manifestacije Dan svjetskih rekorda, koja je danas održana u beranskoj Hali sportova.

Janković je držeći jaje u ruci, direktnim udarcem pesnicom, razbio 30 betonskih ploča i na taj način za dvije ploče nadmašio doskorašnji rekord Amerikanca Kevina Berkvita.

Četvorostruki Ginisov rekorder je kazao da je osjećaj izvanredan, prije svega iz razloga što je rekord oborio u svom gradu, pred domaćom publikom.

“Prisustvovali ste nečemu nemogućem. Polomio sam 40 ploča, sudije su priznale 30, što je bilo dovoljno za novi svjetski rekord i sada je na Amerikancu da ‘juri’ moj rezultat”, istakao je Žarko.

Žarko Janković će, kako kaže, u aprilu pokušati da obori svjetski rekord u vlasništvu Austrijanca Adema Dulaša.

“Tačnije, pokušaću da vratim svoj rekord. Cilj mi je da toga dana razbijem 150 ploča. Na tom takmičenju, koje će biti održano u beranskom Sportskom centru, još tri Crnogorca će pokušati da obore Ginisove rekorde, a učestvovaće i takmičari iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Njemačke”, naglasio je jedini Crnogorac koji je upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Novi Ginisov rekorder, po prvi put, danas je postao Davor Ćajić iz Ljiga. On je uspio da dokaže da prepreke ne postoje. Kao osoba sa invaliditetom oborio je rekord u vojnim sklekovima, uradivši 54 skleka za minut, što je za tri više od dosadašnjeg rekorda.

“Za postavljanje rekorda sam se spremao oko godinu dana. Svaki dan sam trenirao bez prekida i tokom priprema sam uspio da za jedan minut uradim mnogo više sklekova nego danas, kada sam imao ogromnu tremu. Ovo je prvo takmičenje na kojem sam učestvovao, i za koje sam se sam pripremao, bez uzimanja suplemenata”, rekao je Davor.

Ovaj sportski događaj otvorio je predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović, koji je kazao da su, zahvaljujući uspjesima Žarka Jankovića, širom svijeta čuli za naše Berane.

U revijalnom dijelu programa učestvovali su Karate “Kempo klub” iz Berana, Wu-shu klub “Berane”, Džudo klub “Berane”, Doko tim “Budva”, Karate klub “Visitor” iz Plava i Plesni klub “Duga”.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Berane, Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Sportski centar Berane, a organizator NVO Svjetska organizacija sigurnosti.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply