U trgovinu ići sa platnenim torbama!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doktor Snežana Barjaktarević Labović, specijalista higijene, ističe da je higijena u ovom trenutku jedna od najznačajnijih preventivnih mjera. Ona preporučuje da se građani o svemu informišu isključivo na sajtovima Instituta za javno zdravlje.

“Svi koji su disciplinovani, koji nisu bili u kontaktu sa virusom, nije potrebno da se previše brinu, ako ostanu kod kuće. Mala je vjerovatnoća da će neko dobiti virus prostim ulaskom u prodavnicu, ako nosi masku i drži odgovarajuću distancu. Treba održavati uobičajenu higijenu prostora, sa preparatima koje inače koristimo kod kuće”, kazala je ona.

Nema potrebe da se površine prskaju domestosom, hlorom i drugim preparatima, ističe ona, naglašavajući da kod odlaska u trgovinu obavezno treba poštovati fizičku distancu.

“Moja preporuka je da nosimo svoje platnene torbe, kada se dođe iz prodavnice ruke se operu, zatim se smjeste stvari i ponovo operu ruke. Svaki put nakon dodirivanja hrane obavezno je pranje ruku. Treba da se što jednostavnije hranimo, da ne bi ušli u pandemiju gojaznosti. Pametno birati hranu od koje imamo koristi, povrće u izobilju, voće ograničeno”, kaže dr Labović.

Izvor-cdm

Share.

About Author

Leave A Reply