U PONEDJELJAK UDŽBENICI U RUKAMA BERANSKIH OSNOVACA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane, i ove godine, nastavlja dobru praksu dodjele besplatnih udžbenika svim osnovcima sa teritorije naše opštine. Đacima će kompleti udžbenika biti uručeni u ponedjeljak, 2. septembra, kada zvanično počinje nova školska godina.

Beranska lokalna uprava, svjesna raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine, zbog loše socijalne situacije u Crnoj Gori, smatra da će besplatna dodjela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete.

“Ponosni smo što šestu godinu za redom, besplatnom dodjelom udžbenika, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primjerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodjelom udžbenika”, ističu iz Opštine Berane.

Kako su kazali, nastojaće da odgovornim i ozbiljnim pristupom život naših sugrađana učine boljim, uprkos naslijeđenim problemima koje kao opština imaju, pa će sa ovakvim i sličnim mjerama socijalne politike nastaviti i u narednom periodu.

Naša opština je, 2014. godine, prva u Crnoj Gori započela kupovinu kompleta udžbenika za đake prvake. Sljedeće godine učenici prva četiri razreda dobili su besplatne udžbenike, dok su narednih godina besplatni udžbenici obezbijeđeni za učenike od prvog do devetog razreda.

Primjer Opštine Berane počele su da slijede i mnoge ekonomski jače i bogatije opštine, obezbjeđujući knjige za prvake, učenike nižih razreda ili sve osnovce.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply