“Snežana u Dugaland-u”, novi spot plesnog kluba “DUGA”(video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Plesni klub “Duga” danas je premijerno objavio novi plesni spot urađen za koreografiju “Snežana u Dugaland-u” na muziku popularne pjevačice Taylor Swift, “Look What you Made me Do”.

“Spot za najmlađe osmišljen po motivima bajke “Snežana” je obuhvatio 60 djece uzrasta od 3 do 16 godina koji glumom, plesom i pjevanjem dočaravaju priču kojoj su dali novu dimenziju, a sam projekat je svojevrsni mjuzikl. Pripreme su trajale nekoliko mjeseci, a spot je snimljen za jedan dan na više lokacija u Beranama. Za video spot osmislila sam i tekst pjesme koji sam prilagodila originalnoj verziji koristeći poznate fraze iz Diznijevog crtanog filma “Snežana i sedam patuljaka” kazala je  koreografkinja Plesnog kluba “Duga”, Nina Rmuš,  koja je ujedno i režirala i producirala ovaj video spot.

Kako Nina kaže, novi spot je njen najzahtjevniji projekat jer je uključio veliki broj djece ispod 6 godina. Glavni glumci u spotu su Dušica Dakić (Snežana), Anđela Marsenić (Kraljica) i Panto Spasović (Princ).

“Za glavne glumce je učešće u spotu bilo značajno iskustvo jer su se osim plesa, oprobali i u glumi, ali u i u video produkciji. Sa plesačima iz svoje grupe i mlađih grupa su uživali u pripremi i snimanju spota, i oduševljeni su spotom koji su neizmjeran broj puta pogledali od samog objavljivanja” objašnjava ona.

Ove godine plesni klub “Duga” slavi deceniju postojanja i jedina je plesna škola na sjeveru Crne Gore. Sjajnim koreografijama istakli su se na međunarodnim i domaćim takmičenjima, bili su polufinalisti talent show-a “Više od igre” i predstavnici svog grada na takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope”. Pored 60 pehara za koreografije, ovaj Plesni klub je dobitnik i priznanja za razvoj kulture i umjetnosti na sjeveru Crne Gore i u svom gradu, a prepoznat je po ekranizaciji koreografija, u čemu se ogleda njegova jedinstvenost.

Ove godine je koreografkinja Nina Rmuš postavila mjuzikl “Grease” (Briljantin) pogoričkim gimnazijalcima koji je izveden u aprilu, a koji je naišao na oduševljenje mnogobrojne publike. 

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply