SISTEMATSKI PREGLEDI ZA ŠKOLARCE OD 1. JUNA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dom zdravlja Berane od 1. juna vršiće sistematski pregled za upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, a termin pregleda biće zakazivan u skladu sa preporukama NKT-a.

Kako je za Radio Berane kazala prim dr Marija Joksimović, izabrani pedijatri beranskog Doma zdravlja telefonskim putem će pozivati svoje pacijente koji se ove školske godine upisuju u prvi razred kako bi zakazali tačan termin pregleda.

Pedijatrica Joksimović kazala je da se sistematski pregledi sastoje od fizikalnog pregleda po organima, mjerenja tjelesne mase i visine, provjeravanja vida, kao i utvrđivanja da li postoje neki deformiteti kičme ili stopala.

„Sistematski pregled će obaviti izabrani ljekar, koji će ukoliko ima potrebe zanekim konkretnim specijalističkim pregledom uputiti dijete kod drugih ljekara. Psihološko testirtanje će kao i dosada biti u školama“, kazala je ona.

Ona je navela da će sistematski trajati dvije sedmice, kao i to da će sva djeca biti obuhvaćena njime, na način koji je prilagođen trenutnoj situaciji i preporukama NKT-a.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply