SARA GUGAČ PREKO REPREZENTACIJE DO BUDUĆNOSTI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Talentovana rukometašica, naša sugrađanka, Sara Gugač, od ove sezone je nova članica ŽRK “Budućnost” iz Podgorice. Transfer u najveći crnogorski klub uslijedio je nakon što je u protekloj sezoni izabrana za najbolju igračicu Druge crnogorske lige i odličnih partija, koje je u dresu kadetske reprezentacije Crne Gore, pružila na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Šesnaestogodišnja Sara, doskorašnja igračica ŽRK “Berane 2003”, u debitantskoj sezoni u Podgorici, nastupiće za drugi tim Budućnosti – „Budućnost 2“, koji je član Prve crnogorske lige. 

RB: Šta za tebe predstavlja transfer u najveći crnogorski klub – ŽRK „Budućnost?

Sara: Budućnost uvijek postavlja visoke ciljeve i svakako da taj prelazak predstavlja za svakog izazov, pa i za mene, kao i priliku da napredujem. To je još jedna, nova stepenica u mojoj karijeri, koja će, nadam se, krenuti uzlaznom putanjom.

RB: Osjećaš li se spremnom da odgovoriš na sve izazove i ispuniš očekivanja u novom klubu i gradu u kojem ćeš živjeti?

Sara: Naravno da ću se potruditi i dati sve od sebe i što se tiče kluba, a i nove sredine.

RB: U debitanskoj sezoni u Podgorici nastupićeš za drugi tim Budućnosti. Kakva su tvoja očekivanja?

Sara: Očekivanja su velika, trudiću se da se predstavim u što boljem svijetlu i nadam se da će mi se ubrzo pružiti prilika da zaigram za prvi tim.

RB: Kadetska reprezentacija osvojila je deveto mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Kakvi su utisci nakon prvenstva?

Sara: Ja sam bila debitant u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu i to je prvo veliko takmičenje za mene. Sumnjam da bih išta postigla bez podrške, kako saigračica tako i selektorke Gabrijele Markoč koja mi je pomogla da se prilagodim timu i  izborim sa svim preprekama.

RB: Koliko je značajno iskustvo sa jednog tako velikog takmičenja?

Sara: Evropsko prvenstvo je odličan test i izazov za svaku reprezentaciju, pogotovo za mlade igrače. Iako su pripreme bile veoma naporne, sjajna atmosfera u ekipi nam je dala snagu da pripreme odradimo na najvišem mogućem nivou.

RB: Na Evropskom si bila treći strijelac ekipe. Pored tebe, u timu su bile još dvije Beranke, Gordana i Anastasija Marsenić .

Sara: U Sloveniji smo izborile plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Kini. Zadovoljna sam što sam bila treći strijelac ekipe, pogotovo što je ovo bio moj debitantski nastup. I Gordana i Anastasija pružile su odlične partije, tako da smo zajedno potvrdile da je Berane bio i ostao grad rukometa.

 RB: Kakvi su tvoji planovi što se tiče rukometa, škole…?

Sara: Trudiću se da na svim poljima dam sve od sebe i budem što uspješnija, kako u sportu, tako i u obrazovanju.

RB: Šta je po tvom mišljenju ključno za uspjeh – talenat, upornost, predanost, posvećenost?

Sara: Bez toga, svakako, ne mogu da se postignu dobri rezultati i da se napreduje u bilo čemu, ne samo u sportu. Uz to morate da imate ljude koji vjeruju u vas i koji su vam u svakom trenutku podrška. Ja sve ovo ne bih postigla bez porodice, koja je uvijek uz mene. Takođe, veliku zahvalnost dugujem trenerima Vesku Raketiću i Milenku Simonoviću, koji su mi pomogli da rukometno odrastem. Velika podrška su mi bile i moje saigračice iz ŽRK “Berane 2003”, sa kojima sam proživjela nezaboravne trenutke kako na terenu, tako i van njega.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply