SA STOJANOVIĆEM RAZGOVARANO O UNAPREĐENJU ŽIVOTA RE POPULACIJE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici “Udruženja za podršku Roma i Egipćana” iz Berana sastali su sa državnim sekretarom Ministarstva rada i socijalnog staranja Darkom Stojanovićem i razgovarali o unapređenju života RE populacije, posebno u oblasti stanovanja.

Iz ove organizacije saopšteno je da je sastanku prethodila sjednica skupštinskog odbora za rad i socijalno staranje, na kojoj su iznijeti problemi pripadnika romsko – egipćanske populacije.

Sastanku je prisustvovao i direktor NVO “Mladi Romi” Samir Jaha, a razgovarano je i o zapošljavanju pripadnika romsko – egipćanske zajednice, posebno u Beranama.

“Očekujemo da ćemo krajem ove sedmice, imati još jedan sastanak sa predsjednikom Opštine Berane, Vukom Todorovićem, na kome ćemo detaljnije razgovarati o konkretnim koracima unapređenja uslova stanovanja Roma i Egipćana s posebnim akcentom na naselje Riversajd”, saopsteno je iz “Udruženja za podršku Roma i Egipćana” Berane.

Predstavnici ovog udruženja su nedavno izrazili negodovanje načinom na koji se vrši raspodjela kućica u izbjegličkom naselju Rudeš u Beranama, i ukazali na mogućnost korupcije.

Oni su tada kazali da umjesto nadležnih institucija, kućice prodaju treća lica po cijeni od 1500 do 2000 eura i zatražili od državnih i opstinskih službi da to preispitaju.

T. S.

Share.

About Author

Leave A Reply