RK „BERANE 1949“ SA DOMAĆIM SNAGAMA ULAZI U NOVU SEZONU PRVE RUKOMETNE LIGE CRNE GORE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

RK „Berane 1949“, novi član Prve rukometne lige Crne Gore, u sezoni 2020/21. pokušaće da zadrži sadašnji status i postane stabilan prvoligaš.

Klub je tokom ljeta pojačao jedan od najboljih rukometaša Prve lige Milun Danić, koji je u prošloj sezoni nosio dres Komova. Iz Jedinstva su došli golman Zarija Lutovac i srednji bek Đorđe Folić.

Tim je napustio jedan od najboljih igrača Nikola Babović, kao i iskusni Mirza Ramusović i Vlastimir Bogavac.

Beranci će sjutra, na svom parketu, odigrati prvu zvaničnu utakmicu u ovogodišnjem šampionatu, protiv Rudara iz Pljevalja, koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu.

„Zbog situacije sa koronom nijesmo odigrali nijednu pripremnu utakmicu, tako da nam duel sa Pljevljacima dolazi kao vatreno krštenje. Rudar je ozbiljan protivnik, ali se nadamo dobrom rezultatu, jer smo se predano pripremali za početak šampionata“, kazao je trener Milan – Miki Novović.

Pripreme rukometaša Berana trajale su mjesec i po, i obavljene su na Gradskom stadionu, Jasikovcu i u Hali sportova.

„Susret prvog kola sa Rudarom će biti pravi pokazatelj naše forme. Takođe će pokazati da li smo mi, kao uprava i stručni štab, uspjeli da pripremimo tim onako kako treba“, dodao je Novović.

Pored njega, u stručnom štabu beranskog prvoligaša su Mirko Anđić, Suad Skenderović, Vesko Raketić i Srđan Spalević.

Članovi Prve lige u sezoni 2020/21, pored RK „Berane 1949“ su – Lovćen, Komovi, Partizan 1949, Danilovgrad, Rudar, Mornar 7, Budvanska rivijera i Jedinstvo.

Ekipa Berana je sastavljena od rukometaša iz našeg grada. Najiskusniji od njih Duško Trifunović, Ivan Đurković i Milun Danić odigrali su brojne utakmice na međunarodnoj sceni, a većina igrača ima iskustvo igranja u Prvoj ligi.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply