REKONSTRUKCIJA CVIJETNOG PARKA – PRIMJER DOMAĆINSKOG ODNOSA OPŠTINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prva faza rekonstrukcije Cvijetnog parka u Beranama, koja podrazumijeva uklanjanje starih betonskih i asfaltnih staza, već je u toku, a izvode je ekipe Agencije za izgradnju i razvoj Berana.

Prema riječima menadžera Opštine Berane Vladimira Đakovića, radovi u jednom od najljepših gradskih parkova izvode se u sklopu projekta „Rekonstrukcija Cvijetnog parka“, koji sprovodi Opštine Berane u saradnji sa lokalnim javnim preduzećima. Ovaj način realizacije projekta za posledicu će imati značajne uštede u budžetu, pojasnio je Đaković za Radio Berane.

„Rekonstrukcija gradskih parkova, pa i Cvijetnog parka, predviđena je budžetom Opštine Berane i finansira s isključivo iz opštinskih sredstava, što odražava domaćinski odnos Opštine prema gradu. U predračunu, vrijednost projekta je iznosila oko 90 hiljada eura, ali, pošto su Agencija za izgradnju i razvoj i preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ uvrstili dio radova u svoje redovne godišnje aktivnosti, doći će do značajnog smanjenja troškova u prvoj, tzv zemljanoj fazi radova. Na ovaj način uštedećemo oko 10 hiljada eura iz opštinskog budžeta“, kazao je Đaković.

Nakon uklanjanja postojećih staza, u ovom parku radiće se na ravnjanju i nivelisanju terena, kao i na postavljanju podzemne elektro i vodovodne instalacije.

„Do kraja godine ćemo završiti pripremu za ozelenjavanje površina u narednoj godini i uraditi staze od behaton kocki sa ivičnjacima, kao i platoe za buduće biste u centralnom dijelu parka. U planu su i pripremni radovi za izgradnju fontane i postavljanje 12 lampiona koji će osvetljavati čitav park“, najavio je Đaković.

Nakon rekonstrukcije u Cvijetnom parku će postojati dva platoa. Na jednom će se nalaziti dvije biste, poklon Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori, a na drugom fontana prečnika tri metra. Između ova dva platoa, kao i na površini čitavog parka, biće izgrađene staze sa klupama i pratećim parkovskim mobilijarom.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply