Program ZZZCG: ANGAŽOVAĆE 400 NEZAPOSLENIH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kroz Program Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u ovoj godini biće angažovano 400 nezaposlenih osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Na sjednici Upravnog odbora (UO) Zavoda, saopsteno je da shodno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Zavod će ove godine prvi put realizovati ovaj Program u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Iz Zavoda su kazali da je za njegovu realizaciju, shodno odluci UO, opredijeljeno 200 hiljada eura.

“Pored navedenog, Zavod će finansirati i novčanu pomoć i troškove prevoza za polaznike programa”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se programsko angažovanje odnosi na osobe sa evidencije Zavoda kojima je nedostatak znanja, vještina i kompetencija bila prepreka u zapošljavanju.

Programom se nastoji, kako je saopšteno, tim osobama omogućiti sticanje stručnih kvalifikacija i ključnih vještina i olakšati pristup tržištu rada odnosno zaposlenja.

“Izvođači programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih mogu biti organizatori obrazovanja, odnosno pravna ili fizička lica koja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast obrazovanja odraslih mogu da organizuju obrazovanje i osposobljavanje odraslih”, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su dodali da će pripremiti tendersku dokumentaciju i objaviti Program Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u ovoj godini, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama na portalu javnih nabavki.

RTCG/Mina

Share.

About Author

Leave A Reply