PRIJEM ZA NAGRAĐENU NOVINARKU I UREDNICU PORTALA RADIJA BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović i potpredsjednik Damjan Ćulafić razgovarali su juče sa Milenom Bubanjom Obradović, novinarkom i urednicom portala Radija Berane, a odnedavno i dobitnicom nagrade za najbolju priču na temu “Promocija tradicije, kulture i jezika Roma i Egipćana”.

Predsjednik Todorović čestitao je Bubanji Obradović na izuzetnom profesionalnom i ličnom uspjehu, i zahvalio na dugogodišnjem novinarskom radu na lokalnim i drugim temama od značaja i objektivnom izvještavanju.

Tokom razgovora, Bubanja Obradović je istakla da je svojom novinarskom pričom nastojala da prenese priču o romskoj porodici, o kojoj se malo znalo, odnosno njihovoj humanoj misiji. Nagrada koju je dobila, kako je naglasila, znači joj ponajviše iz razloga što je jedna takva ljudska priča zavrijedila pažnju.

Novinarka i urednica portala Radija Berane Milena Bubanja Obradović jedna je od tri dobitnice nagrade za najbolju priču na temu “Promocija tradicije, kulture i jezika Roma i Egipćana”, na konkursu organizovanom od strane Građanske alijanse.

Podsjećanja radi, novinarka Bubanja Obradović i Andrija Turčinović, novinar portala Radija Berane, dobitnici su treće EU nagrade za istraživačko novinarstvo za Crnu Goru, za 2019. godinu. Oni su ovu nagradu dobili za serijal tekstova o ugovorenim maloljetničkim brakovima u romskoj zajednici.

Share.

About Author

Leave A Reply