PREDSTAVNICI VODOVODNIH PREDUZEĆA CG OKUPLJENI U BERANAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U izradu novog zakona o vodnim uslugama potrebno je da se uključe lokalne samouprave, predstavnici resornog  ministarstva i predstavnici Vlade kako bi se što prije došlo do zajedničkog i kvalitetnog rješenja, kroz članove zakona o vodnim uslugama, zaključeno je na sastanku Izvršnog odbora Udruženja Vodovoda i kanalizacije Crne Gore za 21 opštinu, koje je održano u Beranama.

Mladen Dragašević, član upravne grupe Udruženja kazao je da je  razgovarano o  izmjenama i dopunama postojeće zakonske regulative u dijelu cijena vode.

„Jedna od glavnih tema sastanka bila  izrada novog zakona o vodnim uslugama, zbog  problema u implementaciji postojećeg zakona o komunalnim djelatnostima. Prije desetak dana, u Bijelom Polju, je održana javna rasprava za podzakonske akte regulatorne agencije za energetiku, kojoj smo prisustvovali, kao predstavnici vodovodnih preduzeća sa sjevera Crne Gore. Tema sastanka bilo je razmatranje nacrta metodologije za utvrđivanje cijena za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti, nacrta pravila o licencama za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti i nacrta pravila o minimumu kvaliteta i obimu poslova za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti. Nakon ovog sastanka, složili smo se da je, zbog nemogućnosti implementacije u rad vodovodnih preduzeća, potrebno odložiti usvajanje ova tri pravilnika. Smatramo da treba sačekati usvajanje novog zakona o vodnim uslugama pa naknadno, nakon njegovog usvajanja, pristupiti izradi ove tri metodologije“, kazao je Dragašević.

On je naglasio da postoji određena bojazan da neće moći da se primijeni metodologija za cijene, jer skoro sva vodovodna preduzeće imaju određene probleme, različit procenat naplate, određene finasijske probleme iz prethodnog perioda, što dodatno opterećuje njihov rad, ističući da bi povećanje cijena, u ovom trenutku, bila nepopularna mjera koju građani svih gradova, naročito sjevera Crne Gore, ne bi prihvatili.

Snežana Milić / Romana Lalić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply