PRAKTIČANA NASTAVA VAŽAN SEGMENT U MEDICINSKOJ ŠKOLI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srednja medicinska škola “Dr Branko Zogović” počela je sa radom 1. septembra 1995. godine kao područno odjeljenje JU Medicinska škola iz Podgorice, a danas funkcioniše kao samostalna obrazovna ustanova.

Prema riječima direktora ove škole Žarka Raičevića, beranska Medicinska škola ima regionalni karakter i vrši obrazovno – vaspitnu djelatnost usmjerenu na sticanje znanja iz oblasti zdravstva, farmacije i socijalne zaštite.

Žarko Raičević

“Da bi učenik upisao našu školu potrebno je da ima minimum 45 bodova po osnovu uspjeha u poslednja tri razreda osnovne škole, uspjeha na eksternoj provjeri znanja i postignutoj ocjeni iz maternjeg jezika i biologije u poslednjem klasifikacionom periodu osnovnog obrazovanja. Nastava u školi odvija se u optimalnim i izuzetno savremenim uslovima, a zahvaljujući stručno – obrazovnom kadru, učenici stiču vrhunska znanja iz svih oblasti na upisanim obrazovnim programima. Veoma važan segment rada naše škole je i praktična nastava. Imamo potpisan ugovor o saradnji sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja u Beranama, kao i sa određenim brojem apoteka i stomatoloških ordinacija”, kazao je Raičević.

On navodi da Ministarstvo određuje koji će smjerovi biti dostupni učenicima prvog razreda svake školske godine, na osnovu zahtjeva koji šalje škola. Ove godine, uprava škole tražila je odobrenje da upiše pet odjeljenja prvog razreda – tri odjeljenja zdravstvenih tehničara i po jedno odjeljenje medicinsko – laboratorijskih tehničara i farmaceutskih tehničara.

“Najveće interesovanje uvijek vlada za farmaceutske tehničara i upisuju ga najbolji učenici. Veliko interesovanje vlada i za zdravstvene tehničare. Ova škola nudi velike šanse za zapošljavanje nakon završenog školovanja. Od svih područja rada na evidenciji Zavoda za zapošljavanje najmanje je našeg profila. Ako ne nađu zaposlenje u Beranama i opštinama u okruženju, lako se zapošljavaju u inostranstvu. Pored toga, nakon završene srednje škole naši učenici lako upisuju Medicinski ili Farmaceutski fakultet”, kaže Raičević.

U školi postoji i veliki broj sekcija, redovno izlazi školski list “Aura vitalis”, a Učenički parlament sprovodi niz aktivnosti iz oblasti znanja i zdravlja i sarađuje sa svim relevantnim ustanovama.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

PROČITAJTE JOŠ:

Share.

About Author

Leave A Reply