Povoljni uslovi za vožnju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Vozačimo skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone.

Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu uslovima i stanju na putu.

Na putevima na kojima su radovi u toku obavezno je poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila . Do 09.01.2023.godine nece dolaziti do totalnih obustava saobracaja na drzavnim putevima . Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta .Saobraćaj se na mjestu izvodjenja radova obavlja naizmjenicno uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) zbog čega je došlo do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama.

Na mag. putu Podgorica-Bioče od 09.01.2023 godine do 31.01.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put) Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta . Na auto putu saobraćaj se odvija bez izmjena u režimu saobraćaja.

Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila

Share.

About Author

Leave A Reply