POLIMSKI MUZEJ PRISTUPAČNIJI ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO “INVICTUS” počela je realizaciju projekta “Olovkom govorim” kojim će sanitarne prostorije u Polimskom muzeju biti prilagođene osobama sa invaliditetom.

Prema riječima predsjednika NVO “INVICTUS” Sretena Lekića, realizacijom projekta dobiće se prvi prilagođen sanitarni prostor – toalet za osobe sa invaliditetom u javnim ustanovama u našem gradu, čime se stvaraju  uslovi da i osobe sa invaliditetom, mogu prisustvovati kulturnim događajima koje Polimski muzej pruža građanima Berana.

“Na ovaj način, uz podršku civilnog sektora, želimo iskazati brigu lokalne samouprave u poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom u našem gradu i stvaranju uslova pristupačnosti javnih ustanova. Pristupačnost objekata u javnoj upotrebi je koncept koji predstavlja preduslov za obezbjeđenje jednakih mogućnosti kao i punog i ravnopravanog pristupa uživanju svih ljudskih prava u našoj opštini”, kazao je Lekić.

Foto: Opština Berane

Sredstva za projekat “Olovkom govorim“ opredijeljena su NVO „INVICTUS“ Odlukom o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama u 2018. godini.

Share.

About Author

Leave A Reply