PODRŠKA PČELARIMA ZA NABAVKU KONTEJNERA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom – 1.2. Program unapređivanja pčelarstva objavilo je Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci pčelarskih kontejnera za 2018. godinu.

Podrška Ministarstva, kako su kazali,  iznosi do 50 odsto realizovane investicije, maksimalno do 1.000 eura po gazdinstvu.

“Savremeno pčelarstvo, okrenuto ekonomičnosti i produktivnosti, se ne može ni zamisliti bez selidbe pčela na više paša. U cilju povećanja sigurnosti pčelarenja, povećanja proizvodnje pčelinjih proizvoda i dostupnosti više pčelinjih paša podržava se sufinansiranje troškova kupovine pčelarskih kontejnera”, istakli su iz ovog ministarstva.

Rok za predaju zahtjeva ističe 30. septembra, a mogu učestvovati fizička ili pravna lica upisana u Registar odobrenih objekata za proizvodnju meda koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške moguće je preuzeti sa internet stranice ili u službenim prostorijama Ministarstva, kao i u kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Popunjen obrazac zahtjeva i potrebnu dokumentaciju poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva.

Kako je saopšteno  iz Ministarstva, ukoliko se utroše predviđena sredstva javni poziv će biti završen prije 30. septembra.

Share.

About Author

Leave A Reply