OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI NA ŠKOLSKIM SPORTSKIM TAKMIČENJIMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opštinsko školsko sportsko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, koje Opština Berane organizuje u saradnji sa Crnogorskim sportskim savezom i školama sa teritorije naše opštine, pruža priliku da se mladi sportisti nadmeću u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, šahu i atletici.

Sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić kazao je da će beranska lokalna samouprava učiniti sve da školski sport bude dostupan i besplatan, jer prestavlja bazu svih sportova.

“Želimo da vratimo djecu na sportske terene, u sportske dvorane i da im stvorimo što bolji ambijent i uslove da se bave sportskim aktivnostima”, istakao je Folić i dodao da je Crnogorski sportski savez odredio termine i mjesta održavanja Regionalnih sportskih igara.

Prvoplasirane ekipe sa opštinskog takmičenja izborile su plasman na regionalno, koje će za rukomet i atletiku početi sjutra u Beranama, a ostala regionalna takmičenja održavaju se u Pljevljima i Bijelom Polju.

Takmičenje u rukometu za srednjoškolce počeće sjutra, u devet časova, u dvorani Sportskog centra, dok će dva sata kasnije na teren izaći njihove školske drugarice. Osnovci/ke će se u rukometu nadmetati 18. aprila, a početak je zakazan za devet časova.

Na regionalno takmičenju u rukometu plasirali su se učenici OŠ “Radomir Mitrović”, učenice OŠ “Vuk Karadžić” i muška i ženska ekipa Gimnazije “Panto Mališić”.

Atletika je na programu u ponedjeljak, 15. aprila, kada će se, u deset časova, na Gradskom stadionu, takmičiti osnovci/ke, a u 11 časova učenici/ce srednjih škola iz naše regije.

Dobrim rezultatom na regionalnom takmičenju, učenici Srednje stručne škole “Berane”, izborili su plasman na državno takmičenje u fudbalu, koje će za sve sportove biti održano u Baru i trajaće tri dana.

Predsjednik Đačkog parlamenta SSŠ “Berane”, Kristijan Babić istakao je da je zadovoljan prikazanom igrom i da su djelovali kao dobar i uigran tim.

“Savladali smo ekipu iz Bijelog Polja rezultatom 2:1, Andrijevicu 4:3, a u finalu smo, nakon regularnog dijela u kojem je bilo 1:1, na penale savladali Pljevlja 2:1. Drago nam je što smo osvojili prvo mjesto i izborili plasman na državno takmičenje, jer to nije samo naš, već uspjeh cijele škole”, dodao je on.

Babić vjeruje da će na državnom prvenstvu ekipa SSŠ “Berane” dati sve od sebe da trijumfuje i trofej donese u Berane.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply