OPŠTINA BERANE: ZASTAVE ISTAKNUTE U SKLADU SA ZAKONOM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz Opštine Berane su saopštili da su u susret Danu državnosti – 13. julu, saglasno odredbama zakona, istakli zastave Crne Gore na zgradi Opštine i na institucijama čiji je ona osnivač.

“Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se vijore samo trobojke u Beranama su apsolutno netačne i plod su zle namjere i nastavak stvaranja podjela, jer se na zvaničnim stranicama Opštine Berane na društvenim mrežama može vidjeti da su postavljene na različitim lokacijama u Beranama državne zastave, zastava – trobojka i krstaš barjak”, istakli su iz beranske lokalne uprave.

Napomenuli su da “trobojka – zastava i krstaš barjak predstavljaju istorijske simbole Crne Gore i uživaju istu zaštitu kao i državna zastava utvrđena zakonom”.

“Oni koji imaju problem sa trobojkom kao istorijskom zastavom države Crne Gore, očito ne poznaju istoriju svoje zemlje ili imaju zlu namjeru da namjernim manipulacijama simbolima ove zemlje stvaraju vještačke društvene podjele”, smatraju oni.

Iz Opštine su podsjetili da je Crna Gora sa ovim istorijskim simbolima na Berlinskom kongresu 13. jula 1878. godine ostvarila nezavisnost i međunarodno priznanje, a pod trobojkom je podignut opštenarodni ustanak u Crnoj Gori protiv fašističkog okupatora 13. jula 1941. godine.

“Crna Gora je naša država, a Berane kao centar Sjevernog regiona naše države, poštuje važeće zakone, državne simbole i praznike. Berane voli svoju državu i ne da za pravo nikome da to dovodi u pitanje, i kao i do sada nastavićemo da radimo na prevazilaženju vještačkih podjela koje proizvode oni kojima nije cilj građanski sklad i napredak Crne Gore”, poručili su iz beranske Opštine.

Share.

About Author

Leave A Reply