OPŠTINA BERANE PODRŽALA IDEJU ZA SNIMANJE FILMA ,,VASOJEVIĆI NAJVEĆE SRPSKO PLEME NEMANJIĆA SOJ“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac primio je danas delegaciju na čelu sa prof. dr Milijom Zečevićem, počasnim članom Udruženja Vasojevića i dr Lukom Kastratovićem, predsjednikom Udruženja a povodom predstavljanja ideje i dinamičkog  plana za snimanje filma ,,Vasojevići najveće srpsko pleme Nemanjića soj“- prirodne i duhovne ljepote.

U saopštenju Opštine Berane stoji da je prof. dr Milija Zečević kazao da se  članovi Udruženja vode idejom da se kroz umjetnički dugometražni dokumentarni  film predstave duhovne i prirodne ljepote Vasojevićkog kraja, sa svim potencijalima koje posjeduje, i na taj način promovišu sve blagodeti i ljepote Berana, Andrijevice, Plava (Murino), Kolašina (Mateševo) i Podgorice (Lijeva Rijeka).

Kako je istakao, sredstva za pripremu i snimanje filma su obezbijeđena, a od Opštine Berane i Lokalne turističke organizacije Berana očekuju podršku u realizaciji aktivnosti na snimanju i logistiku.

U duhu uspješne dugogodišnje saradnje, kako je kazao predsjednik Bogavac, Opština Berane će pomoći u aktivnostima snimanja filma, sa svim raspoloživim kapacitetima. Bogavac smatra da će film  na najbolji način promovisati Vasojevićki kraj, duhovne i prirodne ljepote koje posjeduje.

Foto: Opština Berane

Goran Ikonić, potpukovnik i direktor Zastava filma kazao je da je namjera da se snimi film koji  će ostati Vasojevićima kao svjedočanstvo na duhovne i prirodne ljepote, a ujedno i postati univerzalna svjetska poruka i putokaz kojim svi treba da idemo kako bi sačuvali sebe i svoje korijene.

General u penziji dr Luka Kastratović istakao je da će ovaj umjetnički dugometražni dokumentarni film, koji će raditi najbolji stručnjaci u svojoj  branši iz Srbije i Crne Gore, svojom formom i estetsko- poetskom sadržinom biti zanimljiv i mnogim domaćim i stranim TV kućama, tako i raznim filmskim smotrama i festivalima.

Vuk Dedović, generalni sekretar Udruženja Vasojevića, kazao je da Vasojevići iz Savinog sela podržavaju ideju realijacije filma i dodao da se ove godine obilježava 30 godina Udruženja Vasojevića.

Dr Radoslav Zečević naglasio je, shodno potencijalima koje ovo podneblje posjeduje, da treba zajednički da ulažemo u privredu ovog kraja, što bi predstavljao pravi doprinos svom porijeklu.

Da će film biti podstrek za preduzetnike, mišljenja je i Mijo Vešović, koji je kazao da bez ulagaganja Vasojevićki kraj može ostati samo neiskorištena divlja prirodna ljepota.

Mirko Bojović, ispred Vasojevića iz Andrijevice, izrazio je zadovoljstvo povodom snimanja filma i informisao prisutne da će 12. septembra biti otkrivanje biste vojvodi Bojoviću na Knjaževcu.

Foto: Opština Berane

Na kraju susreta rektor Evropskog univerziteta prof. dr Milija Zečević uručio je donaciju Opštini Berane u iznosu od 1.000 eura. Sredstva , prema riječima predsjednika Bogavca, biće usmjerena Sportskom centru Berane, za potrebe organizacije tradicionalnog Turnira u malom fudbalu.

Iz lokalne uprave dodaju da su sastanku prisustvovali potpredsjednik Opštine Darko Stojanović, šefica Kabineta Dubravka Jovančević, savjetnica za informisanje Irina Zečević i Miloš Božović, ispred Turističke organizacije.

Share.

About Author

Leave A Reply