OPLJAČKANE PROSTORIJE DRUŠTVA DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi iz Berana i dalje radi u vanrednim uslovima, nakon što su im ranije obijene službene prostorije koje su se nalazile u krugu Opšte bolnice u ovom gradu.

Predsjednica Upravnog odbora ove veoma jake asocijacije Lidija Lekić za Radio Berane je kazala da su im lopovi odnijeli sve što je moglo da se ponese i u potpunosti uništili ulazna vrata.

Ona je dodala da uprkos svemu, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Berane jedno od najaktivnijih u Crnoj Gori i da nijesu ni jednog trenutka prekidali sa radom.

„Već ovog vikenda imamo veliku akciju i koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše članove i sve građane Berana koji žele da doniraju najdragocjeniju tečnost, da nam se u subotu pridruže“ – kazala je Lekić.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Berane ima zvanično preko pet stotina redovnih i preko hiljadu povremenih aktivista koji se odazivaju svakom pozivu za davanje krvi.

„Posebno nam je žao što je neko ukrao sve plakete i priznanja iz naših prostorija. Među tim priznanjima je i 13. julska nagrada, kao i nagrada Opštine Berane. Preko trideset zlatnih pleketa naših najaktivnih članova je takođe nestalo u toj krađi“ – pojasnila je Lekić.

Stopa dobrovoljnog davalaštva krvi u Beranama je iznad državnoh prosjeka koji iznosi 2,8 odsto, a teži se, kako kaže Leki, da se dostigne evropski standard koji iznosi četiri odsto dvalaca u odnosu na ukupni broj stanovnika.

U Beranama su se posljednjih dana aktivirali provalnici, a  na meti su im najviše kuće koje nijesu stalno nastanjene, a ne prezaju ni od pljačkanja svetinja.

Tako je u selu Donje Zaostro obijena kapela, a u bihorskom selu Kalica dvije džamije.

Prije samo dvije noći lopovi su provalili Veterinarsku ambulantu u naselju Talum u Beranama. Nijesu odnijeli veliku vrijednost, ali su napravili štetu na prozorima i vratima od dvjesta pedeset eura.

Iz policije su ranije kazali da povećanom broju provalnih krađa pogoduje najviše preblaga kaznena politika.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply