OPERATIVNI ŠTAB: POTREBNO OBEZBIJEDITI POJAČANU KONTROLU POŠTOVANJA MJERA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Operativni štab za kontrolu implementacija mjera protiv zarazne bolesti Kovid-19 Opštine Berane je na petoj sjednici konstatovao da je došlo do usložnjavanja epidemiološke situacije, te da je u skladu sa tim potrebno obezbijediti pojačanu kontrolu poštovanja mjera.

Najavljeno je i da će u narednom periodu biti pojačno zajedničko djelovanje Komunalne policije, Službe za inspekcijske poslove Opštine Berane, zatim tržišne, sanitarne i turističke inspekcije, kao i Centra bezbjednosti Berane, sa ciljem kontrole poštovanja postojećih epidemioloških mjera.

„U proteklih nedjelju dana izvršeno je 710 inspekcijskih pregleda, utvrđeno pet nepravilnosti i napisano 13 krivičnih prijava”, saopšteno je na sjednici.

Iz Doma zdravlja Berane saopšteno je da je povećan broj zaraženih novim koronavirusom, ali da je situacija pod kontrolom.

Još jednom su apelovali na građane da se prijave za vakcinaciju putem kol centra na broj 1717.

Dodaju da je ključno u ovoj situaciji nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance.

Na sjednici je saopšteno da je u jednom ugostiteljskom objektu u Beranama, nakon 21 sat, policija zatekla 11 lica i da je protiv njih podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

„Naši službenici nastaviće i ubuduće da kontrolišu rad ugostiteljskih objekata u Beranama“, saopšteno je iz CB Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply