ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE KARIKATURA I KOLUMNI AUTORA GORANA ŠĆEKIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Opštine Berane i Polimskog muzeja, juče je, u izložbenom prostoru Polimskog muzeja, održana prva promocija knjige karikatura i kolumni, pod nazivom „Ne damo svetinje“, autora Gorana Šćekića.

U pitanju je treća knjiga karikatura ovog autora, u izdanju „Obodskog slova“ iz Podgorice. Dominantna tema u karikaturama i kolumnama koje su pretočene u ovu knjigu predstavlja usvajanje zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je izazvao masovne protestne litije širom Crne Gore.

Kako je objavljeno na sajtu Polimskog muzeja, na početku je pročitano pismo Ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesne Bratić, kojim je pozdravila učesnike i goste na promociji. Ministarka je imala želju da prisustvuje ovom događaju, ali je iz objektivnih razloga spriječena. U ime Episkopa budimljansko-nikšićkog Gospodina Joanikija, prisutnima se obratio ipođakon Nikola Joksimović.

Foto: Polimski muzej

O knjizi su još govorili pjesnik i izdavač Radomir Uljarević, pjesnikinja Milica Bakrač, pjesnici Milutin Mićović i Darko Jovović, kao i sam autor.

Share.

About Author

Leave A Reply