ODRŽANA OSMA IZBORNA KONFERENCIJA OPŠTINSKOG ODBORA DPS-a BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ovo je godina najvažnijih aktivnosti u našem partijskom životu, godina u kojoj se održava redovni kongres a u susret kongresu i redovne opštinske izborne konferencije. Iako nijesmo vlast u Beranama, naša partija nema razloga da se ljuti na građane. Građani imaju pravo i na greške. Ako me pitate – da li je na posljednjim lokalnim izborima nadvladalo nacionalno nad racionalnim, mislim da jeste. Crna Gora nema namjeru da otme ni jedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što pripada Crnoj Gori. Pored toga što se pojavljuju opaske iz prošlosti, Crna Gora je odlučna u namjeri da uspostavi vladavinu prava, jer neće biti privilegovanih”, rekao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore, Milo Đukanović, na izbornoj  konferenciji opštinskog odbora te partije.

Đukanović se osvrnuo na rezultate rada i stvaranje boljih infrastrukturnih uslova za život građana Crne Gore, na  kapitalne investicije i projekte koji će, kako je rekao, u narednom periodu dati rezultate za sve građane Crne Gore. Takođe je kazao da će Crna Gora biti prva naredna članica Evropske unije ali i poručio  opoziciji da od vlade izbornog povjerenja nema ništa.

“Crna Gora je danas ubjedljivo prva država koja prednjači ispred svih drugih aspiranata u procesu pregovora sa Evropskom Unijom. Radili smo predano na ekonomskom razvoju Crne Gore, tokom ovih 13 godina od obnove nezavisnosti i  imali jedan od najboljih procesa ekonomskog rasta u Evropi”, rekao je Đukanović.

Foto: Demokratska partija socijalista Crne Gore

Predsjednik Demokratske partije socijalista se osvrnuo i na trenutno stanje u Beranama i posebno izrazio zabrinutost zbog velikog broja nezaposlenih. Takođe je preporučio novom sazivu opštinskog odbora, posebno čelnicima, da ne treba da odmaraju u opoziciji već da rade na tome da učvrste jedinstvo i da se vide prioriteti građana Berana.

“Pokušaćemo da kroz sljedeći izborni program građanima Berana  pokažemo  da smo u stanju da izađemo izvan tog magičnog okvira između sedam i osam  hiljada glasova koje kontuinirano osvajamo u Beranama. Ja mislim da mi to možemo i vjerujem da to može ovaj sastav DPS-a u Beranama”, istakao je Đukanović.

U radnom dijelu osme opštinske konferencije DPS-a izabran je novi opštinski odbor od 66 članova u koji, po automatizmu, ulaze i odbornici te partije u lokalnom parlamentu.

Na koferenciji su, između ostalih, govorili član GO DPS Crne Gore Miodrag-Bobo Radunović i predsjednik OO DPS Berane Bogdan Fatić.

Tamara Babović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply