OBILJEŽEN 21. JUL – DAN OPŠTINE BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svečanom sjednicom Skupštine opštine danas je obilježen 21. jul, slobodarski i svijetli dan, jedan od najznačajnijih datuma u istoriji ovog kraja i Crne Gore, i Dan opštine Berane.

Predsjednik opštine Vuko Todorović se zahvalio na podršci i povjerenju koje mu je ukazano.

“Uvjeren sam da politička, vjerska, nacionalna i bilo koja druga pripadnost ne treba biti predmet podjela i rasprava, već kvalitet i standard života. Neophodne su nam nove teme, nove vizije, i praktični pristup rješavanju problema s kojima se susrećemo i sa kojima ćemo se suočavati u radu lokalne uprave”, kazao je Todorović.

On je kazao da je Berane “naša kuća, sa skladnim i tradicionalno stabilnim međunacionalnim i međuvjerskim odnosima svih žitelja”.

“Moja je želja i želja svih nas da učinimo koliko možemo da tu harmoniju niko ne naruši i da sačuvamo tradiciju i poštovanje razlika” rekao je Todorović.

Predsjednik opštine je kazao da će svoja iskustva i znanja staviti u službu zajednice.

Predsjednik SO Novica Obradović je podsjetio na svijetli datum iz 1941. godine, kada je na današnji dan formiran prvi odbor narodnog oslobođenja u porobljenoj Evropi i pozvao da se taj datum pamti i nikada ne zaboravi.

Svečanoj sjednici povodom Dana opštine je prisustvovao jedan broj poslanika i predstavnika državnih preduzeća, veliki broj delegacija drugih crnogorskih i pobratimskih opština.

Telegrami sa čestitkama rukovodstvu opštine Berane stigli su od predsjednika Vlade, predsjednika države, predsjednice Skupštine Crne Gore i mnogih drugih zvaničnika i diplomatskih predstavnika.

Povodom Dana opštine u Beranama se danas priređuje niz kulturnih i zabavnih manifestacija.

Share.

About Author

Leave A Reply