NESTANAK STRUJE SPRIJEČIO „GRMLJAVINU“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvo veče Šestog festivala elektronske i hip hop muzike Thunder Fest-a nije održano sinoć, na beranskom aerodromu, zbog nestanka struje u naselju Dolac i ostalim obližnim prigradskim naseljima. Prekid u napajanju električnom energijom izazvalo je nevrijeme koje je, u popodnevnim satima, zahvatilo našu opštinu.

Obilna kiša praćena grmljavinom, koja je počela padati nešto poslije 16 časova, a nakon toga i nestanak struje, zbog kvara na elektroenergetskoj mreži, organizatorima su stvorili ogromne probleme i direktno uticali da festival ne počne onako kako je bilo planirano.

Na platou aerodroma u Beranama, nekoliko hiljada ljubitelja rap i hop hop zvuka u mraku je nestrpljivo čekalo početak nastupa omiljenih izvođača. Oni su u tami beranske noći, kao i organizatori i izvođači čekali da ekipe Elektrodistribucije otklone kvar i da se stvore uslovi za održavanje festivala. Strpljenje koje, kao i sve ima svoj kraj, trajalo je skoro do pola jedan kada se plato ispraznio i zavladala tišina na mjestu, koje je u tom trenutku, trebalo da “grmi”.

Prve festivalske večeri planirani su bili nastupi zvijezda regionale rep i hip-hop scene Marlon Brutala, Fox-a, Nikolije i Rimskog x Corone, kao i domaći DJ-eva Popsy-ja & Johnyzze.

Nakon ponoći, organizatori su obavijestili javnost da će planirano prvo festivalsko veče biti održano u najkraćem vremenskom roku – narednih dana i da je do odlaganja došlo zbog nepredviđenih tehničkih problema u snabdijevanju električnom energijom.

Žurka na Thunder Fest-u, na zadovoljstvo publike, nastavlja se večeras, a predviđeni su nastupi velikih imena svjetske i regionalne elektronske muzičke scene – Pessto, Vill & Vash, Nigel i Sidney Samson.Takođe, svoj set na početku i kraju večeri imaće DJ Popsy & DJ Johnyzza.

Organizator Thunder Fest-a je Turistička organizacija Berane, pokrovitelj je Opština Berane, a festival je dobio podršku i od Ministarstva kulture Crne Gore.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply