NERACIONALNA POTROŠNJA VODE DOVELA DO RESTRIKCIJA U VODOSNABDIJEVANJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beranski „Vodovod“ je, zbog prekomjerne i neracionalne potrošnje vode od strane nesavjesnih građana, bio prinuđen da uvede restrikcije u vodosnabdijevanju nekoliko prigradskih naselja.

I pored brojnih apela građanima da vodu koriste racionalno, ipak je došlo do ugražavanja urednog vodosnabdijevanja u opštini Berane, pa restrikcije počinju večeras. Tako će od 22 sata do šest sati ujutro bez vode ostati Buče, Lužac i Dolac.  

Sjutra će, u istom terminu, bez vodosnabdijevanja biti Pešca, Talum i Beranselo, dok će se u ponedjeljak za naselja Donje Luge, Hareme i Budimlja, u istom terminu, primijeniti režim restrikcije vode.

Iz Vodovoda su saopštili da uvođenje mjere restrikcije potrošnje vode podrazumijeva zabranu korišćenja vode iz vodovoda za zalivanje parkova, vrtova, bašti, kao i za pranje ulica i vozila.

Oni dodaju da će građani blagovremeno biti obaviješteni o eventualnim promjenama plana restrikcije putem sredstava javnog informisanja.

Vodovod i kanalizacija Berane u saradnji sa Komunalnom inspekcijom i Komunalnom policijom vršiće kontrolu mjera primjene restrikcije potrošnje vode, a protiv korisnika koji se ne pridržavaju ovih mjera, primijeniće se kaznene odredbe. 

„Još jednom molimo građane i apelujemo da se suzdrže od neracionalne potrošnje vode kako bi svi stanovnici opštine Berane imali uredno vodosnabdijevanje“, ponovili su iz Vodovoda.

Share.

About Author

Leave A Reply