NASTAVLJA SE DEZINFEKCIJA, OB BERANE: GRAĐANI DA SE PRIJAVE ZA VAKCINACIJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komunalno preduzeće i Služba zaštite i spasavanja Opštine Berane započeće sa pojačanim aktivnostima dezinfekcije javnih površina, koristeći hlor kao dezinfekciono sredstvo, saopštio je predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac na sjednici Operativnog štaba za kontrolu implementacija mjera protiv zarazne bolesti Kovid-19.

“U narednom periodu naša preduzeća nastaviće sa dezinfekcijom zdravstvenih ustanova i stambenih objekata, kao i sa aktivnošću pranja prigradskih i gradskih ulica, u cilju smanjenja rizika od širenja novog koronavirusa”, kazao je predsjednik Opštine, ističići da je higijena u ovom trenutku od ključne važnosti kako bi se prevazišla trenutna epidemiološka situacija u gradu.

Iz beranske lokalne uprave je naglašeno da je na sastanku, koji je održan u Velikoj sali Opštine, iz Opšte bolnice Berane saopšteno da je trenutno u ovoj ustanovi hospitalizovano 66 pacijenata, od čega je njih 40 sa teškom kliničkom slikom.

“Apelujemo na sve građane da se prijave za vakcinaciju jer samo tako možemo pobijediti pandemiju”, kazala je doktorica Snežana Radovanić, koja je i članica Nacionalnog tima za borbu protiv koronavirusa.

Ona se u ime uprave beranske bolnice, na čelu sa direktorom Miloradom Magdelinićem, zahvalila Opštini Berane i Agenciji za izgradnju i razvoj na pomoći u uređenju prostora u krugu ove zdravstvene ustanove.

Direktorica Doma zdravlja „Dr Nika Labović“, Julijana Zečević istakla je da će se masovna vakcinacija u Beranama odvijati u Sportskoj hali.

“Krajem aprila stiže kontigent vakcine iz Kine, kada bi trebalo da krene i proces masovne imunizacije”, kazala je Zečević.

Zahvalila se i Opštini Berane na iskazanoj pomoći za spremanje punktova za vakcinaciju.

“Dvanaest ekipa Doma zdravlja biće određeno za masovnu vakcinaciju i radiće se u dvije smjene”, istakla je direktorica.

Direktor Komunalnog preduzeća Savo Vučetić rekao je da odgovoran i predan rad njihovih zaposlenih na terenu, a koji se odnosi na održavanje higijene i komunalnog reda u gradu, jedan od bitnih faktora u borbi protiv novog koronavirusa.

Ugostitelji mnogo više poštuju mjere nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu, kazala je Brankica Došljak, turistička inspektorka. 

“Stalno smo na terenu i u mjestima gdje je dopušteno obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Trenutna situacija je da ugostitelji mnogo više poštuju mjere nego u prethodnom periodu”, istakla je ona.

Foto: Opština Berane

Sastanku su prisustvovali i sekretar za inspekcijske poslove Dragan Zečević i njegov zamjenik Jovan Sinanović, načelnik Komunalne policije Aleksandar Ojdanić, zamjenik komandira u Službi zaštite i spasavanja Mikica Korać, savjetnik predsjednika Opštine Darko Stojanović, sanitarni inspektor Arben Žarić, komandir stanice policije u CB Berane Predrag Kukalj, komandir Saobraćajne policije Marjan Paunović, administrator Štaba Milica Račić, šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević i savjetnik za informisanje Stefan Novović.

Share.

About Author

Leave A Reply