NAGRADNI KONKURS ZA OSNOVCE NA TEMU “SLIKA SVIJETA JE LJEPŠA BEZ CIGARETA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, ove godine jubilarni dvadeseti put, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Stalni povod Konkursa je Svjetski dan bez duvana – 31. maj (World No Tobacco Day – 31. May 2021.), za koji je SZO (WHO) odredila temu
„Posveti se prestanku” („Commit to quit”). Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2021. godine.

Tema ovogodišnjeg jubilarnog dvadesetog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Slika svijeta je ljepša bez cigareta”, što pogotovo treba znati i poštovati u vrijeme pandemije izazvane virusom Covid – 19.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj pet, a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice.

Konkurs je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola, do 30. aprila tekuće godine, kada je posljednji dan do kada treba dostaviti radove na adresu: JU Dječji savez Podgorica – ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga – monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).

Share.

About Author

Leave A Reply