НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ „МОСТОВИ У ВРЕМЕНУ И ПРОСТОРУ“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ одржано је књижевно вече поводом завршетка литерарног конкурса на тему „Мостови у времену и простору“.

Право учешћа имали су ученици средњих школа из Берана и Андријевице. Прво мјесто на литерарном конкурсу припало је Валентини Кубуровић ученици Гимназије „Панто Малишић“ из Берана. Други је био Јован Кнежевић из исте школе, док је трећа награда отишла у руке Нађи Дубак, ученици Средње мјешовите школе у Андријевици.

На овогодишњем литерарном конкурсу, жири у чијем саставу су били Велимир Ралевић и Ранка Томовић, чланови колектива библиотеке и Ивана Стијовић, професорка српског језика, специјалну награду додијелили су Сави Ђукићу, матуранту беранске гимназије.

Међу десет најбољих нашли су се Сандра Дубак ( Средња мјешовита школа Андријевица), Дарија Тмушић ( Средња стручна школа Беране), Аделиса Гојак, Марија Бабовић и Драгана Пајовић ( ССШ „Вукадин Вукадиновић Беране), Мирко Кубуровић, Алекса Јаничић (Гимназија „Панто Малишић“ Беране).

У име организатора, ЈУ Центар за културу – Народна библиотека „Др Радован Лалић“ директорима школа, ученицима и њиховим менторима, на успјешној сарадњи, захвалила се Марија Иритано, библиотекарка, која је истакла да у општој гужви и брзини у којој живимо заједничким снагама успијевамо да овим паметним младим људима укажемо на смјер којим би ваљало ићи.

Свим учесницима уручене су дипломе, чланске карте библиотеке и монографија „Народна библиотека Др Радован Лалић“, а за четири најбоља рада, организатори су обезбиједили и скромне новчане награде.

Њихови радови биће објављени у сљедећем броју часописа „Токови“ чији је издавач ЈУ Центар за културу Беране.

Share.

About Author

Leave A Reply