MURINA I OVE GODINE DOMAĆIN SAJMA SEOSKOG TURIZMA, DOMAĆE HRANE, RADINOSTI I TRADICIONALNIH ZANATA, PRIJAVLJEN REKORDAN BROJ IZLAGAČA (audio)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drugi sajam seoskog turizma, domaće hrane, radinosti i tradicionalnih zanata biće održan u petak, 2. juna, u Murini.

Organizatorka sajma Ivana Pantović, gostujući u emisiji „U fokusu“, kazala je da se za učešće prijavio veliki broj izlagača iz svih krajeva Crne Gore i regiona.

„Sajam će okupiti unikatne radove velikog broja tkalja, pletilja i ručno rađenih premeta. Prošle godine je sajam bio uspješan, a nije tajna da sam sa velikom dozom opreza krenula u svu tu organizaciju s obzirom na to da je ova varošica kao i čitav sjever zanemarena. Ovogodišnji sajam će imati međunarodni karakter i broj izlagača je trostruko veći nego prije, što govori o kvalitetu sajma i dobroj ideji da bude organizovan baš u Murini“, istakla je Pantović.

Nažalost, kako kaže, zbog veličine prostora nije moguće ugostiti preko 35 izlagača, ali za sve one koji nijesu mogli da se predstave na ovom događaju podijelila je radosnu informaciju da je u pregovorima o organizaciji velikog sajma u Rožajama.

Sajam u Murini se organizuje u cilju očuvanja tradicionalnih vrijednosti, zanata i vještina kao i promocije ručne radinosti lokalnih zajednica.

Gošće emisije „U fokusu“ su bile i učenice Gimnazije „Panto Mališić“, Valentina Kuburović, Nikolina Delević, Elena Đukić i Sara Joksimović, učesnice ovogodišnjeg literarnog konkursa na temu “Duboke vode su mirne”.

Ispod teksta možete poslušati snimak emisije u cjelosti.

Romana Lalić, Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply