MCP: POZIVAMO VJERNIKE NA POŠTOVANJE DONIJETIH MJERA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uprkos činjenici da Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) – državno tijelo koje rukovodi društvenim životom Crne Gore u vrijeme pandemije, ne pokazuje minimum osjećaja za duhovne potrebe ljudi, nego dozvoljava rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata, a zabranjuje učešće vjernicima u hramovnim bogosluženjima, ipak pozivamo sve vjernike na poštovanje juče donijetih mjera.

To su saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke, dodajući da bi od selektivne pravde NKT-a i njegovog ignorisanja života Crkve, gore bilo pokazivati nered i bezvlašće u vrijeme ove opake bolesti, prenosi portal Vijesti.

“Ovo posebno naglašavamo zbog toga što smo kao Crkva, od početka epidemije, pozivali na poštovanje zdravstvenih mjera i sprovodili ih koliko je god to bilo moguće. Ovo su očigledno dani velikih društvenih i zdravstvenih iskušenja, ideoloških i medijskih uznemiravanja i lutanja, pa to vidimo kao dodatni razlog da mi kao hrišćani na prvom mjestu svjedočimo mir i strpljenje po svakom mogućem pitanju”, naveli su u saopštenju.

Iz MCP još jednom apeluju na vjernike da slave proslave najskromnije, uz poštovanje propisanih mjera, i ističu da se apel odnosi kako na domaćine tako i na njihove goste.

Share.

About Author

Leave A Reply