MARKOVIĆ: RADIĆEMO NA POBOLJŠANJU POLOŽAJA PENZIONERA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U narednom periodu preduzimaćemo odgovarajuće mjere za rješavanje vitalnih problema penzionera i raditi na poboljšanju njihovog položaja, kazao je predsjednik Prvog udruženja penzionera Berane Jovica Marković na godišnjoj Skupštini, na kojoj je prihvaćen program rada za 2019. godinu.

“Prioritetni zadaci su nam da se aktivno angažujemo na iznalaženju rješenja za poboljšanje materijalnog položaja penzionera. Komisija za socijalno-humanitarna pitanja svoju aktivnost će usmjeriti ka strogoj primjeni načela prioriteta prilikom raspodjele materijalne pomoći. Zadatak komisije za odmor i rekreaciju će biti da po strogo propisanim načelima izvrši raspodjelu mjesta za odmor i rekreaciju. Vodićemo računa da se pokaže briga i pruži pomoć i pažnja svakom penzioneru. Zadatak svih nas, uz dobru saradnju sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore, biće i riješavanje pitanja koje se tiče pronalaska odgovarajućih prostorija za rad Udruženja”, naglasio je Marković.

Članovi Skupštine ovog udruženja jednoglasno su prihvatili izvještaj o radu i finansijski plan za 2018. godinu, pa je Marković podsjetio na aktivnosti koje su sprovedene tokom prošle godine.

Po osnovu jednokratne pomoći, članovima našeg udruženja, tokom 2018. godine podijeljeno je 6.640 eura. Kao i prethodnih godina, obezbijedili smo jagnjad i mesne proizvode za sve one koji su bili zainteresovani za kupovinu na odloženo plaćanje. Veliki broj članova našeg udruženja odmarao je, tokom ljeta, u Ulcinju a obezbijeđeno je i dodatnih 30 mjesta za boravak na moru. Organizovali smo i brojne sportsko-rekreativne aktivnosti i učestvovali na druženjima sa penzionerima iz drugih udruženja iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Makedonije”, kazao je Marković.

Godišnjoj Skupštini Prvog udruženja penzionera Berane prisustvovali su  predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović i predsjednik Udruženja penzionera Plav Vukajlo Radenović.

Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply