MALI FUDBAL SE VRAĆA NA GORAŽDE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionalni Trinaestojulski turnir u malom fudbalu biće održan na dan velikog ustanka, u 11 časova, na terenu kod osnovne škole na Goraždu – Polica.

Tradicija ovog turnira datira od davne 1978. godine. Prvi osvajač turnira, na kom je učestvovalo 45 ekipa, je ekipa Police u sastavu Boško – Kalja Nenadović, Miljan Guberinić, Sezan Sujković, Lazar Sekulić, Rajo Mujović i Rade, Ljubiša i Dragan Kastratović.

Bivši fudbaler Ivangrada, Celuloze i Petnjice Boško – Kalja Nenadović kazao je da će skoro svi članovi prvog šampionskog tima biti na otvaranju turnira.

“Posljednjih nekoliko godina došlo je do prekida u održavanju ovog turnira. Nekada smo na Goraždu imali četiri turnira, koji se nekih pet – šest godina ne igraju, tako da 13 – julskim turnirom Goraždama vraćamo stari fudbalski sjaj”, istakao je Nenadović, koji je prije pola vijeka nastupao na turniru u Donjoj Ržanici – najstarijem na teritoriji naše opštine.

Prijava po ekipi za učešće na turniru iznosi 30 eura, a za najbolje timove i pojedince organizatori su obezbijedili brojne nagrade. Za prvo mjesto predviđena je nagrada u iznosu od 500 eura, za drugo 300 i treće 100 eura.

Turnir se igra po pravilima futsala 4+1 igrač, a organizator je Omladina Goražda.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply