KAKO ODABRATI I NANIJETI EYELINER

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uzimanje tehnika eyelinera na novi nivo zahtijeva malo vježbe, ali kad to učinite, pronaći ćete da je eyeliner idealan alat za naglašavanje i preoblikovanje očiju. Linije se mogu vjerno crtati duž obrisa očiju kako bi se postigao rafiniran, klasičan izgled. Ili možete prekinuti tradiciju s odvažnim stilovima poput krilastog eyelinera kako biste dodali intenzivan uticaj na oči. Jednom kada usvojite vještine, lako ćete u bilo kojem trenutku promijeniti izgled šminke za različita raspoloženja i prilike. Zbog toga smo sastavili ovaj skup savjeta i trikova kako odabrati i primijeniti eyeliner koji odgovara vašem osjećaju za stil i individualni oblik očiju.

 Svaka vrsta eyelinera nudi jedinstveni finiš i stil sa beskrajnim mogućnostima šminkanja. Odaberite eyeliner na temelju specifičnog izgleda koji želite postići:

Olovka

Završetak: Mekane linije koje se prirodno spajaju.

Idealno za: Prirodniju mješavinu sjenke ili za početnike koji se još uvijek ne osjećaju ugodno s tekućim ili gel gel eyelinerima.

Završetak: Fine linije koje oblikuju oči (na primjer mačje oči).

Idealno za: sjajne linije ili nježne, jasno konturirane linije.

Gel

Završetak: Jasne linije dobre boje i suptilne gradacije.

Idealno za: kontrolisanje debljine linije i za dugotrajno šminkanje očiju bez mrlje.

Kako nanijeti eyeliner

Osnove: Prirodni izgled

Da biste postigli prirodniji i ljepši eyeliner, pazite da koža između trepavica nije vidljiva. Budući da trepavice rastu u slojevima, važno je provjeriti oči u ogledalu – primijetite li bilo kakvu boju kože koja viri između, upotrijebite trepavice za popunjavanje praznina. To će dodati uticaj na oči i učiniti vaše trepavice gušćim.

Nagnite bradu prema gore i gledajte lagano prema dolje u ogledalo. Vidite korijen trepavica na gornjem kapku? Zapamtite đe se nalaze jer će vam to olakšati crtanje preciznih linija.

 Postupno zadebljajte liniju kako se krećete od unutrašnje prema spoljnjoj strani oka, skrećući pažnju na spoljnji ugao oka. Za prirodniji završetak upotrijebite pamučni tampon ili sjenku za oči kako biste se uklopili u granice iznad linija očiju. Oči izgledaju prirodnije kada linije ne skidaju daleko od stvarnih uglova očiju.

Krilasta olovka za oči (ili, Mačji oči)

Krilasta olovka za oči ima ljuljanje prema gore iz spoljnih uglova. Ali, da biste zaista ovladali profesionalnim izgledom, morate biti posebno oprezni kad napravite linije. One bi trebale biti savršeno simetrične, s uskim vrhovima na spoljnim uglovima. Sjetite se da tekući ili gel eyeliner čine oštrije linije – idealno za stil mačjeg oka.

Kristalne crte možete crtati na različite načine. Neke žene preferiraju nagib prema gore koji ide prema van i prema gore iz ugla oka. Drugi radije prvo definišu krajnju tačku crte, a zatim povuku natrag prema ivici oka. Početnici možda vole ovu metodu jer je lakše iscrtati duže, simetrične linije.

Ako želite stvoriti deblju krilatu, prvo nacrtajte obris, a zatim popunite razmak između. Ova metoda je takođe izvrsna za crtanje oštrijih linija.

Koja je najbolja sjenka za oči za krilati eyeliner?

Mačje oči lijepo se ističu kada koristite prirodnu boju sjenke. Prepoznatljiva, tamna boja prekrivat će one debele, krilate linije.

Početnici,

Ako se osjećate nesigurno, lako možete nacrtati liniju s mekim krilima koristeći tamnu sjenku za oči.

Savjet šminkera Kanebo

Pazite da krilasta linija odgovara obliku vaših očiju. Ako imate uske oči, najbolje izgleda linija s dugim prorezom. Ako imate prirodno velike, okrugle oči, šira spoljnja linija savršeno će vam odgovarati. Uvijek provjeravajte oblik i simetriju otvorenih očiju, a ne zatvorenih očiju. Mislite da je linija slaba ili neinspirativna?

Dodajte dodatni dodir. Linija koja traje predugo i previsoko izgleda ako dođe do vaše obrve. Izbjegavajte to označavanjem krajnjeg zastoja prije nego što počnete crtati. Za ravne obrve dobro će vam odgovarati dugačka linija mačjih očiju. Ako imate zakrivljene obrve, uravnotežite liniju obrva i mačjih očiju. Blaga boja obrva može pomoći.

Share.

About Author

Leave A Reply