IZLOŽBOM SVEČANO OTVOREN DOM KULTURE U PEŠCIMA(foto)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Otvaranjem izložbe foto-plakata “Hronika Pešaca 1941-1970“, autora Mila Butrića, svečano je otvorena galerija Doma kulture u Pešcima.

“Imali smo veliku pomoć za izgradnju ove galerije, od premijera Markovića do gradonačelnika Šćekića, ali i mnogi drugi su nam pomogli da ostavrimo ovu zamisao. Autor izložbe je pokušao da osim faktografskog pristupa iskaže svoju impresiju. Početna ideja je bila skromna, da pravi malu monografiju, ali došli smo do jednog velikog projekta. Ova galerija nije ovdje samo zbog ove izložbe, ovaj Dom treba vratiti prvobitnoj namjeni, treba da bude Dom kulture” kazao je tehnički urednik izložbe Vesko Butrić.

Tehnički urednik izložbe Vesko Butrić

Otvarajući izložbu predsjednik opštine Berane Dragosalav Šćekić je rekao da je zahvaljući svom entuzijazmu autor uspio da od zaborava sačuva prethodne generacije.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić

“Ovo je spomenik nezaboravu posvećen precima, a namijenjem sadašnjim i budućim naraštajima. Opština je u okviru svojih mogućnosti podržala realizaciju ovog projekta, ali istrajnost, trud i rad su ključ uspjeha za ovaj divan prostor koji će, nadam se, privući ljude da ga posjećuju. Kao predsjednik opštine veoma sam ponosan što smo bogatiji za jedan vrijedan i rijedak kulturni sadržaj koji budi emociju u svima nama” dodao je Šćekić.

Dom kulture u Pešcima, kako je kazao Milija Pajković, predstavljao je mjesto okupljanja omladine gdje su se organizovale igranke i izvođene predstave.

“Na ovoj pozornici nekada davno su nastupali glumci i glumice amaterske pozorišne trupe, priređivane su igranke, okupljali su se mladi ljudi. Ova izložba je veliko djelo, jer je gospodin Milo Butrić uspio da sakupi preko 300 fotografija koje je uz pomoć svog sina Veska vješto ih rasporedio po razdobljima tako da vas zainteresuju” kazao je on.

Izložba foto-plakata “Hronika Pešaca 1941-1970“ biće stalna postavka u Domu kulture u Pešcima.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply