IX MEĐUNARODNI ATLETSKI MITING “IVANGRAD 2021: MAŠA BUBANJA BRONZANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Opštine Berane, odnosno Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Atletskog kluba „Lim“ održan je Deveti međunarodni atletski miting „Ivangrad 2021“.

Prvo mjesto osvojila je Milica Gardašević, članica AK „Vojvodina“, drugo mjesto pripalo je Sari Lukić iz Beogradskog atletskog kluba, dok je treće mjesto osvojila Maša Bubanja, članica AK „Lim“ Berane.

Pobjednica ovog takmičenja, reprezentativka Srbije, Milica Gardašević, sezonu je završila pobjedom u disciplini skok u dalj – 6,42 m.

„Drago mi je što sam ovu sezonu završila u Beranama. Hvala organizatorima i publici i čestitke svim djevojkama koje su se takmičile. Nadam se da se vidimo i dogodine“, rekla je Milica.

U ime organizatora, savjetnik u Službi predsjednika Zoran Jojić istakao je da je, zahvaljujući naporima Opštine Berane, odnosno Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Međunarodni atletski miting organizovan deveti put u nizu.

Kako je kazao, na mitingu smo imali priliku da vidimo sjajne takmičare iz zemlje i regiona.

„Ove godine su to bile Milica Gardašević, juniorska evropska prvakinja iz 2017. godine, treća sa prvenstva mlađih seniorki Starog kontinenta 2019. i prvakinja Balkana 2019., Sara Lukić, iz Beogradskog atletskog kluba, finalistkinja Evropskog prvenstva za mlađe seniorke 2019., prvakinja Srbije 2019. godine, i naša Maša Bubanja, višestruka šampionka države i reprezentativka Crne Gore. Ostaje žal što nije nastavljen kontinuitet ostvarivanja ličnih rekorda po čemu je naš miting i prepoznatljiv, ali s obzirom da je kraj sezone možda je bilo i nerealno tako nešto očekivati“ zaključio je Jojić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije takmičenje je održano samo u disciplini skok u dalj za seniorke.

Na Međunarodnom atletskom mitingu učestvovalo je pet klubova iz Crne Gore i Srbije i to: „BAK“ – Beogradski atletski klub, AK „Vojvodina“ Novi Sad, AK „Mornar“ Bar, AK „Jedinstvo“ Bijelo Polje i AK „Lim“ Berane.

Takmičenju su prisustvovali potpredsjednik Opštine Berane, Darko Stojanović, kao i selektori atletskih reprezentacija Crne Gore i Srbije Osman Erović i Edin Zuković.

Share.

About Author

Leave A Reply