HUMANOST NA DJELU: POLICAJCI DALI KRV

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U susret obilježavanju 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, dvadesetak pripadnika Centra bezbjednosti Berane danas je učestvovalo u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u Odjeljenju za transfuziju Opšte bolnice Berane.

“Ovim humanim djelom koje ima za cilj da doprinese povećanju zaliha sigurne krvi kojima raspolažu naše zdravstvene ustanove iskazana je solidarnost i društvena odgovornost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, koji, ne samo što učestvuju u organizovanim akcijama, već se, u bilo koje doba dana i noći, odazivaju i pozivima za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima”, saopšteno je iz beranskog Centra bezbjednosti.

Oni su dodali da će njihovi službenici i u narednom periodu nastaviti da dobrovoljno daju krv kada god je to potrebno i da na ovaj način pokazuju da su u službi građana, ne samo kada treba sačuvati njihov mir i bezbjednost, već i pokazati humanost i požrtvovanost.

Šef Odjeljenja za transfuziju krvi beranske Bolnice, doktor Budimir Ivanović, kazao je da imaju dugogodišnju i dobru saradnju sa Centrom bezbjednosti Berane.

“Ova saradnja je veoma važnja, jer ovakve akcije služe za kontinuirano i plansko stvaranje dovoljnih rezervi bezbjedne krvi, koja će biti spremna za upotrebu, posebno u hitnim situacijama. Procenat dobrovoljnog davalaštva krvi u odnosu na broj stanovnika u našem gradu je na visokom nivou, što je slučaj i u drugim crnogorskim gradovima. U planu je sprovođenje drugih planskih akcija, kako bi u narednim godinama postigli evropski standard u dobrovoljnom davalaštvu”, naglasio je Ivanović.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, osim u Beranama, organizovana je i u drugim gradovima širom Crne Gore.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply