ХУМАНИТАРЦИ ПОСЈЕТИЛИ ВИШЕЧЛАНУ ПОРОДИЦУ МАЛЕВИЋ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Млади родитељи Биљана и Вуксан Малевић имају осморо дјеце која се зову Габријела (10), Данијел (9), Мариела (8), Крсто (7), Вук (5), Лукас (2), Каталеа (1) и Стела (2 мјесеца). Живе у селу Горња Будимља покрај Берана, а за дјецу кажу да пет минута не могу да буду мирна.

Ову ведру и раздрагану породицу недавно су посјетили представници Хуманитарне организације „Срби за Србе“, који се надају да ће Малевићи постати прва породица у нашој општини коју ће ова организација помоћи.

Биљана, нажалост, у посљедње вријеме има проблема са штитном жлијездом, проширеним венама и миомом. Пошто не смије дуго да је остави саму са дјецом, ни отац Вуксан не може да ради у пуном капацитету, већ помало одлази у надницу.

„Шта да радимо. Ако Бог да, проћи ће и то. Однедавно смо корисници и Црквене народне кухиње „Дивна Вековић“ при Ђурђевим ступовима, па нам то умногоме олакшава свакодневницу“, додаје Биљана.

Мали Лукас је, такође, имао здравствене проблеме, па му је скоро оперисан гној око слијепог цријева. Кажу да је у питању риједак случај који погађа једном у сто случајева. Сада је добро као и сва остала дјеца.

„Ми смо, иначе, десет година живјели као подстанари у Подгорици. Вратили смо се овдје да будемо своји на своме. Тренутно живимо у истој кући са мојим родитељима и братом, тако да смо морали да се збијемо у три собице. Немамо простора ни за учење, ни за спавање. Помало и прокишњава, тако да услови нијесу баш најсјајнији“, прича отац Вуксан.

Фото: Хуманитарна организација Срби за Србе

Одмах поред су, још раније, започели изградњу нове куће која је озидана, укровљена и постављена је спољна столарија. Неопходно је још доста средстава да је заврше, што је за ову многочлану породицу тренутно врло тешко изводљива мисија, с обзиром на околности.

„Нама у принципу највише треба ако има ко какав комби“, нашалио се Вуксан, додавши да би им највише значила помоћ око завршетка куће и њеног опремања.

Поред грађевинског материјала и покућства, значила би им и нека крава пошто сада држе само једну, а радо би имали и пластеник.

„Боримо се колико можемо. Наилазимо на осуде због осморо дјеце, али они су наше богатство и разлог за живљење. Трудимо се да им ништа од основних ствари не фали. Потребно нам је само мало подршке, те се уздамо у добре људе“, поручили су Малевићи.

Share.

About Author

Leave A Reply