FESTIVAL “ONE” POČINJE PROJEKCIJOM FILMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kao uvod u Festival “ONE” koji promoviše žensku izuzetnost, 6. marta u gradskoj biblioteci “Dr Radovan Lalić’ biće premijerno prikazan film posvećen prošlogodišnjem, prvom izdanju ovog festivala.

Nakon toga, u susret, poetskoj svečanosti koja će biti priređena u okviru drugog izdanja Festivala ženskog književnog stvaralaštva, beranskoj publici će se predstaviti pjesnikinja Katarina Sarić iz Budve.

Podsjećamo, u martu prošle godine u Beranama je realizovan prvi ženski književni festival pod sloganom “ONE”, koji je odmah na sebe skrenuo pažnju crnogorske javnosti, opravdavši očekivanja organizatora, ali i stručne javnosti.

Festival je tokom trodnevnog trajanja publici ponudio brojne sadržaje. Započeo je panelom na temu rodno čitanje filma “Ljepota poroka” crnogorskog autora Živka Nikolića, a centralni događaj bilo je svečano otvaranje Festivala na kojem su učestvovale pjesnikinje iz cijelog regiona: Senka Marić iz Bosne i Hercegovine, Jasmina Topić, Milica Milosavljević i Dejana Nikolić iz Srbije, Snežana Stojčevska iz Makedonije, Tanja Bakić, Ljerka Petković, Amra Tahirović i Dijana Tiganj i Biljana Joksimović iz Crne Gore.

U prijatnom ambijentu nekoliko beranskih kafea poezija je na interaktivan način približena publici, a razgovor sa književnicom Kety Radošević na temu “Tabu u književnosti” sa fokusom na mladim čitaocima izazvao je posebnu pažnju.

U susret ovogodišnjem festivalu, na promociji filma kojim će formalno početi program, govoriće glavna i odgovorna urednica Rebeka Čilović, asistentkinja na projektu Milena Bunanja, PR festivala Alma Rastoder, snimatelj Mašo Kujović i jedna od prošlogodišnjih učesnica Festivala Ljerka Petković.

Share.

About Author

Leave A Reply