DRUGA LIGA POČINJE 23. AVGUSTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore počinje 23. avgusta i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, biće odigrano 19 kola, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora, tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Drugoj ligi Crne Gore biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan utakmice mlađa od 21. godinu”, ponovili su iz FSCG. 

Utakmice prvog kola Prve Telekom lige na programu su 15. avgusta, a jesenji dio sezone, u kome će se odigrati 19 kola, biće završen 13. decembra. 

Minula sezona, koja je nakon tromjesečnog prekida nastavljena 30. maja, prekinuta je 7. jula, nakon što je registrovan slučaj zaraze koronavirusom u FK “Budućnost”.

U saopštenju sa jučerašnje sjednice ne navodi se pod kojim zdravstvenim i bezbjednosnim mjerama će se održavati takmičenja, ni da li je na snazi ostao protokol koji je donijet pred nastavak sezone.

U predstojećoj sezoni Kup Crne Gore biće sproveden u izmijenjenom formatu, saopšteno je iz FSCG.

Za naslov pobjednika Kupa boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u Telekom 1. CFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige Crne Gore iz nedavno završene sezone.

U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča.

Najavljeno je da će od sezone 2020/21 format takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi biće promijenjen i takmičenje će se odvijati u po dvije grupe. Na kraju jesenjeg dijela po tri najslabije plasriane ekipe će ispasti iz grupe A u grupu B, dok će tri najuspješnije ekipe biti promovisane iz grupe B u grupu A.

“Grupa A Omladinske lige brojaće osam ekipa, dok će grupa B imati deset ekipa. U Kadetskoj ligi obje grupe imaće po deset ekipa. Takmičenje Omladinskoj i Kadetskoj lige počeće 23. i 24. avgusta”, saopšteno je iz FSCG.

Na ovoj sjednici donesena je Odluka da se nastavi sa postavljanjem reflektora na crnogorskim fudbalskim stadionima. Tako će u narednom periodu započeti realizacija projekta postavljanja reflektora u Beranama, Bijelom Polju, Baru i Kotoru.

Share.

About Author

Leave A Reply