DOM ZDRAVLJA: OD PONEDJELJKA VAKCINACIJA GRAĐANA OD 75 DO 79 GODINA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vakcinacija protiv COVID-19 u beranskom Domu zdravlja biće nastavljena u ponedjeljak, od kada će vakcinu moći da prime građani iz starosne grupe od 75 do 79 godina.

“Procedura je ista. Zainteresovani treba da pozovu call centar na broj 1717, ostave potrebne podatke, broj lične karte i telefona, nakon čega će biti obaviješteni o terminu vakcinacije. Uporedo sa vakcinacijom ove starosne grupe, nastavlja se vakcinacija osoba starijih od 80 godina”, kazala je za naš radio doktorica Vesna Pantović, koordinatorka za vakcinaciju u beranskom Domu zdravlja.

Vakcinacija protiv COVID-19 u Beranama je počela 15. marta, nakon što je Dom zdravlja „Dr Nika Labović“ dobio prvih 140 doza ruske vakcine Sputnjik V.

Dr Vesna Pantović

“Prvi su se vakcinisali zdravstveni radnici a nakon toga, prema akcionom planu ministarstva, krenula je vakcinacija građana starijih od 80 godina”, podsjetila je dr Pantović.

Doktorka Pantović je istakla da vakcina ima u dovoljnim količinama, obzirom da je tokom prošle sedmice u Berane stigla nova količina od 520 vakcina.

Timovi za vakcinaciju radiće u dvije smjene a vakcinacija se obavlja u prostorijama Doma zdravlja i zdravstvene stanice Petnjica.

Ona je još jednom apelovala na potrebu za imunizacijom kao jedinom mjerom za izlazak iz postojeće pandemije uz poštovanje već poznatih preventivnih mjera – nošenje maske, državnje distance i pranje ruku.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply