Dok ne otopli selo će biti bez puta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ni nakon mjesec i po dana nije pronađeno rješenje za sanaciju klizište koje se u dužini od preko 600 metara pojavilo u šekularskom selu Mezgale. Klizište je, pored toga što je u potpunosti prekinulo seoski put i ugrozilo više kuća, u nepovrat odnijelo voćnjake i nekoliko hektara obradivog zemljišta. Mještani navode da im je ostalo da bespomoćno gledaju kako je prirodna katastrofa, nanoseći im velike štete, promijenila izgled njihovog mjesta.

-Teško se mirimo sa činjenicom da je dobar dio naših imanja otišao u provaliju, i da je seoski put u potpunosti prekinut. Još teže nam pada saznanje da u datom trenutku prosto nema izgleda da se klizište nekako sanira. Za sanaciju klizišta i samog puta potrebna su velika ulaganja. To znači da država mora da se uključi u rješavanje ovog problema, s obzirom da sve ovo zahtijeva ozbiljna finansijaka sredstva. No, ipak hoćemo da se nadamo da će stručnjaci doći do odgovarajućeg rješenja i da će se ako ništa drugo uspustaviti nesmetano odvijanje saobraćaja u ovom dijelu sela – navode mještani.

Iz lokalne uprave su naveli da se radi o izuzteno složenom problemu i da da se moraju čekati povoljniji vremenski uslovi za određene intervencije.

– Nedavno su stručnjaci sa Geološkog instituta obišli klizište u Šekulari i dali preporuke za izvođenje određenih radova. Ti radovi podrazumijevaju samo ponovni proboj puta u dijelu klizišta, dok druge intervencije, zbog specifičnosti terena, ne dolaze u obzir. No, i za ponovno probijanje puta moraju da se sačekaju stabilniji vremenski uslovi, odnosno kad se teren malo zasuši – saopštili su iz lokalne uprave.

Izvor:dan.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply