BERANE SLAVI, FUDBALERI JESENJI ŠAMPIONI 2. CFL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fudbaleri Berana su se juče okitili titulom jesenjeg šampiona Druge fudbalske lige Crne Gore.

Oni su taj veliki uspjeh proslavili sa svojim navijačima na stadionu pod Bogavskim brdom, gdje su, u okviru 19. kola, savladali “Grbalj”, rezultatom 1:0.

Gol za pobjedu i završetak godine u velikom stilu sa bijele tačke postigao je kapiten Nikola Tmušić, u 90. minutu.

Ovim trijumfom, Beranci su se osamili na vrhu tabele sa 38 bodova. Slijedi ih Bokelj sa 36 bodova, Kom na trećem mjestu ima 34, četvrta je Podgorica sa 30, dok je OFK Mladost sakupila 27 bodova i drži petu poziciju.

Beranci su tokom jeseni upisali 12 pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza.

Trener Berana, Milan Radulović, u nedavnom gostovanju na talasima našeg radija, otkrio je da svojim igračima stalno govori da sezona nije trka na 100 metara pa će se brzo završiti, već je dug maraton koji traje do maja.

„Sezona je duga i sigurno najbolja ekipa će direktno ući u Prvu ligu. S obzirom na to da borba za ulazak u viši rang traje devet mjeseci, novi prvoligaš se ne postaje slučajno. Berane, Bokelj, Mladost DG i Podgorica su projektovani kao glavni rivali u bici za Prvu ligu, a sve nas je prijatno iznenadio Kom, koji sa mladom ekipom i trenerom, igra lijep fudbal i postiže dobre rezultate. Sudeći po broju osvojenih bodova i uzimajući u obzir bodovni zaostatak Mladost DG-a i Podgorice, do samog kraja prvenstva će se voditi borba između nas, Bokelja i Koma“, kazao je trener jesenjeg prvaka Druge fudbalske lige Crne Gore.

On je naglasio da će zimski prelazni rok iskoristi da pojačaju tim, kako kaže, samo pravim pojačanjima, koja će im mnogo toga dobrog donijeti u drugom dijelu sezonu i biti zalog za blisku budućnost.

„Ekipa sa kojom raspolažem je dobra, ali je zimus treba nadograditi, kako bismo tokom ljeta izbjegli sutuaciju da nam treba deset igrača za Prvu ligu, što nimalo nije dobra stvar. Mi već radimo i doveli smo dva-tri igrača na probu. Pokušaćemo u klub da vratimo Berance koji su na strani, sa nama trenira Đorđe Magdelinić i velike su šanse da će nas pojačati kao pozajmljen igrač Lokomotive iz Zagreba. Želja mi je da vratimo i Bogdana Rmuša iz ekipe Zlatibora, koji je takođe Beranac“, naglasio je trener Radulović.

On je kazao da će ekipa, zbog igrača na probi i onih koji su manje igrali, trenirati do sredine decembra.  

„Očekujemo da ćemo poslije Pravoslavne nove godine početi sa treninzima u Beranama. Glavni dio priprema ćemo odraditi u Ulcinju, poslije toga mislim da ćemo otputovati u Zagreb, gdje ćemo boraviti pet dana i za to vrijeme odigrati prijateljske utakmice sa Lokomotivom Zagreb i Kustošijom“, najavio je trener FK „Berane“.

Druga fudbalska liga biće nastavljena u prvoj nedjelji marta, a FK „Berane“ posljednji put jesenji prvak je bio u sezoni 2017/18.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply