BERANE PRIPREMA KANDIDATURU ZA ORGANIZACIJU MOSI 2021. GODINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uporedo sa pripremama sportista za učešće na Međuopštinskim omladinskim sportskim igramaMOSI “Sokolac 2019”, koje počinju 3. jula u gradu u podnožju Romanije, raspisan je Konkurs za dodjelu organizacije 58. i 59. MOSI za 2021. i 2022. godinu.

Tako će se na šestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Berane, pred odbornicima naći Predlog Odluke o prihvatanju kandidature za organizaciju MOSI za 2021. godinu.

Kandidaturu za domaćinstvo 2021. godine do sada je predalo Užice, a prema konkursu prednost u dodjeljivanju organizacije MOSI za tu godinu imaće opštine sa teritorije Crne Gore.

Sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić, izrazio je nadu da će svi odbornici jednoglasno podržati pomenuti predlog.

„Ukoliko bude donešena odluka, uputićemo zahtjev Ministarstvu sporta i mladih u kojem ćemo tražiti njihovu saglasnost i mišljenje o tome da mi budemo domaćini. Kada dobijemo saglasnost učestvovaćemo na konkursu, a konačna odluka će biti donešena u septembru“, dodao je on.

Foto: Goran Folić

Folić je istakao da, po pravilniku, iz svake države po jedan grad kružno dobija organizaciju.

„Crna Gora je na redu 2021. godine i imaćemo konkurente u Bijelom Polju i Mojkovcu. Nadam se da će ostala 42 grada glasati za Berane i da ćemo sa uspjehom dočekati veliki broj sportista“, nada se on.

Folić je naglasio da bi organizacija ovog takmičenja imala benefite za naš grad.

 „To bi uticalo na uređenje putne i sportske infrastrukture. Imamo nove sportske objekte, pa bi uložili u sportske terene u mjesnim zajednicama. U razgovoru sa predstavnicima gradova i klubova saznao sam da se raduju ponovnom dolasku u Berane, jer smo ih već dva puta, 1981. i 2012. godine, dočekali kao pravi domaćini“, zaključio je Folić.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply