ANGIO SALA U KBC BERANE POČETKOM NAREDNE GODINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Angio sala u Kliničko bolničkom centru (KBC) Berane očekuje se da počne sa radom vrlo brzo, odnosno početkom sljedeće godine.

To je večeras u KBC Berane izjavio direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Magdelinić, obraćajući se učesnicima Prvog vorkšopa Udruženja hirurga Crne Gore, koji je posvećen i održava se pod nazivom „Laparaskopija u herniologiji“.

„Oprema za angio salu je naručena, tenderi realizovani, a građevinski radovi se privode kraju. U toku sljedeće godine, u dogovoru sa manadžmentom KCCG, dogovoreno je da počne primjena onkološke terapije za bolesnike sa sjevera, a onda ćemo uvoditi jedan po jedan segment, kako bi bolesnici sa sjevera Crne Gore imali bližu i pravovremeniju zdravstvenu zaštitu“, kazao je Magdelinić.

On je izrazio zahvalnost što je Udruženje hirurga Crne Gore izabralo KBC Berane za domaćina Prvog vorkšopa ukazujući na taj način čast KBC Berane i zahvalio se svim hirurzima iz Crne Gore i Srbije koji će večeras i sjutra razmijeniti znanja iz oblasti laparaskopije u liječenju takozvanih stomačnih kila.

„Kakva je beranska hirurgija govore imena koja su odavde ponikla. Neki bi rekli da postoji „beranski gen“ za hirurgiju, ali je činjenica da je odavde ponikao veliki broj najboljih hirurga koji sada rade širom Crne Gore i regiona, počevši od Dušana Dekleve iz poslijeratnog perioda, Branka Zogovića iz vremena kada je osnivan medicinski centar Berane, pa do savremenika“, rekao je Magdelinić.

Na velikane beranske hirurgije u pozdravnim govorima, na početku otvaranja skupa, podsjetili su i predsednik UHCG Veselin Stanišić, kao i dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici, Miodrag Radunović.

U radu Prvog vorkšopa UHCG „Laparaskopija u herniologiji“ večeras i sjutra učestvovaće oko četrdeset stručnjaka iz Crne Gore i Srbije.

Izvor: RTCG

Share.

About Author

Leave A Reply