14-to GODIŠNJI DJEČAK ZARADIO NOVAC IGRAJUĆI VIDEO-IGRICU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grifin Spikoski je 14-godišnjak kojemu je popularna igrica Fortnite donijela čak 200 hiljada dolara, piše Fox News.Dječak iz Njujorka pod nadimkom Sceptic igra popularnu igricu otprilike osam sati svakog dana, dok vikendom zna provesti i do 18 sati igrajući.

Grifin se pritom snima, a videa objavljuje na svom YouTube kanalu koji prati više od milion pretplatnika te tako zarađuje novac. Odskočna daska u svemu bio je trenutak kada je pobijedio jednog poznatog igrača Fortnitea prije devet mjeseci.

Tada ga je naglo počelo pratiti sve više korisnika pa je dječak to iskoristio kako bi zarađivao na reklamama, sponzorima i primanju donacija od svojih pretplatnika.

Za ABC je izjavio kako je to na neki način njegov posao, a u Avgustu je čak pristupio profesionalnoj organizaciji e-sporta Misfits Gaming koja ga je klasikovala kao „profesionalnog igrača“.

Na iznenađenje mnogih, njegovi roditelji u tome ga u potpunosti podržavaju. Zbog toga su čak unajmili i finansijskog savjetnika koji mu pomaže raspolagati zarađenim novcem kojim planira platiti studije i kupiti kuću. Kako provodi mnogo vremena igrajući, Grifin, ne ide u školu, već se školuje od kuće preko online kurseva, a njegov otac ističe kako je domaći zadatak uvijek na prvom mjestu.

Takođe, on i supruga drugim roditeljima su savjetovali da podstiču svoju djecu ako gaje strast prema videoigrama te da ih ohrabruju u razvijanju te karijere.

Share.

About Author

Leave A Reply