VLADAN ANĐIĆ POBJEDNIK MEMORIJALNOG TURNIRA U SPOMEN NA PREMINULE ŠAHISTE IZ BERANA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naš sugrađanin Vladan Anđić, pobjednik je Memorijalnog turnira u spomen na preminule šahiste iz Berana, koji je danas održan u Osnovnoj školi “Radomir Mitrović”.

Srebrnu medalju osvojio je Armin Musović, dok se bronzom okitio Admir Adrović.

Organizatori turnira, ŠK “Berane” i “Gambit”, uručili su i šest redovnih i tri specijalne nagrade.

Uz prvaka turnira Vladana Anđića, najbolji takmičar iz Berana je Rade Bulat. Najbolji takmičar mlađi od 18 godina je Uroš Savić, dok je najmlađa učesnica Dafina Dakić.

Sudije na turniru su bili Željko ObadovićMarijana – Maja Dakić.

Na otvaranju turnira, u ime organizatora, govorio je Miodrag – Dragan Mališić, koji je evocirao uspomene na poznate beranske šahiste koji nijesu sa nama, intermajstora Anta Rmuša, fide majstora Nikolu Božovića i Peđu Šekularca.

Turnir se igrao po švajcarskom sistemu, u devet kola, a pobjednik Vladan Anđić, član ŠK “Berane”, ostao je nesavladan i upisao je sedam pobjeda i dva remija.  

Šahovska priča u Beranama nastavlja se sjutra, kada će, u OŠ “Radomir Mitrović”, sa početkom u 12 časova, biti odigrano Otvoreno brzopotezno prvenstvo Berana.

Prvenstvo se igra po švajcarskom sistemu, u devet kola. Tempo igre je tri minuta po igraču uz bonifikaciju od dvije sekundi za svaki odigrani potez.

Dani šaha igraće se i u septembru, a tada će biti održano Prvenstvo Berana za mlađe kategorije.

Manifestaciju “Dani šaha – Berane 2022”, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Opštine Berane, u saradnji sa Šahovskim savezom Crne Gore, organizuju šahovski klubovi “Berane” i “Gambit”.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply