USLOVI ZA ULAZAK U CRNU GORU VAŽE OD 24. AVGUSTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odluka Vlade o uslovima ulaska u Crnu Goru, i za naše državljane i strance, stupa na snagu od 24. avgusta.

“To znači da se planirani dolasci do tog termina realizuju kao i do sada, bez uslovljavanja u smislu dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima”, saopšteno je iz Vlade.

Od 24. avgusta, u Crnu Goru je moguće ući uz posjedovanje jednog od četiri sljedeća dokaza:

a) Da je osoba potpuno vakcinisana, ili vakcinisana jednom dozom vakcine protiv Kovida-19;

b) Da posjeduje negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata;

c) Da osoba posjeduje dokaz da je preboljela Kovid-19 (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);

d) Da posjeduje negativan brzi antigenski test na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati.

“Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test”, ističu iz Vlade.

S druge strane, u Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja.

“Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mjere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje”, zaključuje se u saopštenju.

Share.

About Author

Leave A Reply